Life is Strange: Reunion přímo navazuje na předchozích díl Double Exposure. Děj se opět odehrává na fiktivní Caledonské univerzitě, kam přichází po letech odloučení jedna z hlavních postav z prvního dílu, Chloe, které trápí noční můry a nesourodé vzpomínky, jejichž původ nedokáže vysvětlit. Proto se obrací na Max, ta však čelí vlastní krizi – během tří dnů má celý kampus pohltit ničivý požár. Max sice opět získává možnost vracet čas, tentokrát však zjišťuje, že sama nedokáže katastrofě zabránit. Blížící se nebezpečí nutí obě hrdinky čelit minulosti i učinit zásadní rozhodnutí, která ovlivní nejen jejich vztah, ale i osud celého univerzitního prostředí.
Hráč se střídavě ujímá role Max a Chloe. Zatímco Max využívá schopnost manipulace s časem k ovlivňování rozhodnutí, dialogů a řešení hádanek, Chloe se spoléhá na důvtip, improvizaci a své charakteristické chování při odhalování tajemství spojených s jejími vizemi.
Hratelnost je opět založena na průzkumu, interakci s prostředím a volbách, které mají přímý dopad na vývoj příběhu i jeho závěr. Nedílnou součástí hry je také výrazný hudební doprovod kombinující původní skladby s licencovanou hudbou.
@Fritol (09.04.2026 10:20): Ironicky po dohraní tohto som si tak pocitovo uvedomil, že Lost Records na mňa istými vecami asi viac zapôsobilo.
Ešte som sa úplne nerozhodol, že či nechám 75% alebo pôjdem nižšie, nechám nech sa mi to uleží. Ale ako nie som z toho vyslovene sklamaný, že by to bol na hovno záver "trilógie", ale na druhej strane je to až tak "safe", až to miestami pôsobí vyslovene nudne, čo vidieť napr. aj na tom "rectcone" so Safi. Ten menší budget tam žiaľ silno cítiť a aj keď s tým ešte úctivo bojovali, je to tiež škoda, lebo miestami to je tiež dôvod, ktorý asi pridáva na nude a nevytvára to akékoľvek vizuálne zapamätateľné momenty (ako mali napr. v Lost Records koncert, tanec v chatrči alebo objavenie chatrče atď...). A napr. ten prvý Life Is Strange mal viacero vizuálne zapamätateľných momentov.
Blackhand47
Pro: Důstojné zakončení příběhu, přepíná perspektiv, lépe napsaný scénář a postavy, decentní odkazy na předchozí hry
Proti: Zápletka s ohněm mohla být promyšlenější