Na rozdíl od svého předchůdce Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure, který v lecčem kopíroval příběh filmu, disponuje Fate of Atlantis svým vlastním scénářem. Tentokrát nás děj zavede do roku 1939, a jak již název napovídá, Indyho snažení se bude točit okolo bájné Atlantidy. O tu se ale zajímají i nacisté, kteří by rádi využili staletí ztracené technologie ve svůj prospěch...
Hra, běžící na známém enginu SCUMM, dává hráči možnost vybrat si, jakým způsobem projde střední část hry. V případě "Team Path" bude Indymu dělat společnost archeoložka Sophia, jejíž účast bude při postupu nezbytná, "Wits Path" potrápí více mozkové buňky a v případě "Fists Path" budou hádanky jednodušší a větší roli budou hrát pěstní souboje.
Fate of Atlantis se pyšní ručně kreslenou grafikou, více než 200 lokacemi (Island, Alžír, Azory, Kréta, Monte Carlo atd.) a několika možnými konci.
V roce 1993 byla na CD vydána Talkie verze, která obsahovala kompletní dabing.
@Drolin (12.12.2024 07:42): Náhodou loni jsem měl 4 zářezy! Letos dám doufám ještě jednu adventuru během vánoc.
Pro: Humor | Indy a Sofie | Dabing | Hudba | Atmosféra | Grafika | Hádanky | Více konců & tři různé průběhy hrou
Proti: Občas nelogické puzzly | Sem tam pixelhunting | Některé části hry mi přišli natáhnuté