Pokračovanie prvého EotB, je mnohými považované za najlepší diel série. Na vylepšenom engine predchádzajúcej hry, Westwood vytvoril bohatší a rozmanitejší svet – pribudli vonkajšie priestory, zväčšila sa interaktivita s prostredím A nechýbala ani možnosť preniesť si družinu z predchádzajúceho dielu.
Po úspešnom dobrodružstvo z prvej hry, naši hrdinovia odpočívajú v miestnej krčme, a vychutnávajú si novo nadobudnutú slávu. Keď sú odrazu vyrušený správou od Khelbena Blackstaffa – arcimága mesta Waterdeep. Ten ich žiada o pomoc. Poslal jedného svojho zveda zistiť, či sú pravdivé zvesti o zle zhromažďujúcom sa okolo chrámu zvaného Darkmoon. Avšak doteraz sa nevrátil. Khelben premiestni hrdinov k chrámu, aby našli zveda (ktorým je elfka Amber) a pokračovali v prieskume. Avšak ako onedlho zistia, nič nie je také, ako sa zdá...
Jako v některých částech je očividně ten respawn nastaven tak, že když překročíte určité políčko, automaticky se tam nepřátelé naspawnují. Je to tak třebas u těch cleriků pod schodama, co se spawnují od určité chvíle pravidelně, pokud překročíte políčko směrem k hlavnímu vchodu. Pravděpodobně i patro s baziliškama (kde je ten respawn vysoký, pokud chodíte sem tam po patře, ale pokud zůstanete v určité části delší dobu, tak se nic nerespawnuje). Ale naopak ty co jsou nastaveny časově (a tudíž asi nějak ovlivněné cykly procíku) jsou teď o dost snesitelnější. Viz. ta místnost se skeleton warriorama, tam když jsem se chtěl ještě trochu doexpit, tak jsem sakra dlouho musel občas čekat, než se nějaká partička naspawnovala (vždy se jednou za čas respawne partička tří koster v pravém rohu místnosti u onoho výklenku s klíčem).
Mravenci taky docela v pohodě, s nimi jsem neměl nějak zvlášť velký problém ani kdysi, anžto jsou vážně slabí, ale přeci jen jsem neměl čas si to patro nějak v klidu projít, protože tam neustále bylo solidní hejno, kterého jsem se nemohl zbavit. Tentokrát jsem se tam i zastavil, přerovnával si v pohodě inventář a klídek, mravenci se tam sice objevují rychle, ale jde to v pohodě vyčistit a mít nějakou dobu klid. To samé vosy, které tentokrát nebyly vůbec žádný problém (tam mi přišlo, že jsem je vyčistil a skoro se ani další už nerespawnovaly, tam asi ta časovka bude ještě delší).
Richmond
Wolf
Han22
jvempire
hanak_v_exilu
Pro: Interakce, rozmanitost prostredi, hadanky, hratelnost a i ta grafika je fajn
Proti: Posledni tretina hry je spise jen o tom, kolik mrtvych po nas zustane