Drova - Forsaken Kin je akční RPG z otevřeného světa inspirovaného temnými klasikami žánru - vývojáři uvádí Morrowind a Gothic - a keltskou mytologií. V tomto světě plném soupěření a rozezlených duchů vás nikdo nebude "vodit za ručičku", hra ale dokáže odměnit za pozorný průzkum světa.
Graficky je zpracovaná v pixelartu a kamera se na ručně vytvořený svět dívá z izometrické perspektivy. Příběh se odehrává v zemi zvané Drova. Druidi o ní šeptem vypráví jako o zemi zaslíbené. Po vašem příchodu však zjistíte, že nejde o žádný ráj. Jde o ponurý svět, který vám nedá nic zadarmo.
Budete začínat jako nikdo s ničím a v průběhu hry se budete muset vypracovat. Při pozorném průzkumu ručně vytvořeného světa můžete najít cenné předměty a užitečná kouzla, od učitelů se učíte různým dovednostem a plněním úkolů získáváte zkušenosti. Na výběr jsou dvě různé frakce, každá z nich s vlastními cíli a morálními zásadami. Ke které se připojíte a další vaše rozhodnutí a akce budou mít následky a vliv na prostředí a svět okolo.
@styeer (19.12.2024 19:17): Díky za info, napsal jsem si o hru Ježíškovi, tak uvidím, jestli ji dostanu :D Tak bych si kdyžtak počkal na březen.
Pro: gothic ve 2D, bez bugů, soubojový systém, svět
Proti: občas složitá orientace