Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth Doom II: Hell on Earth
id Software •  Torus Games (GBA) •  Nerve Software (X360)
id Software •  Torus Games (GBA) •  Nerve Software (X360, PS3, PS4, XOne, Switch) •  Infinity (PC98)
Switch
PS5
kompatibilní
PS5XboxX/S
kompatibilní
akce > 1st person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano ano

Pokračování kultovní hry Doom přineslo obrovskou várku nových levelů, nové nepřátele a hlavně dvouhlavňovou brokovnici. Na samotné hratelnosti se v zásadě nic nezměnilo, ale to asi této taktéž kultovní hře nikdo nebude vyčítat.
Pokračování legendární 3D akce Doom od id Softu, která vyšla o rok dříve a položila základy tohoto žánru. Od té doby se podobným akcím z prvního pohledu říká "doomovky". Dvojka získala řadu světových ocenění a byla vydaná na několik platforem.

Opět se ujímáte role "Doomguye" a po soubojích s pekelnými zrůdami na Phobosu a Deimosu se vracíte zpět na Zemi. Zde vás ale čeká nemilé překvapení - peklo si našlo cestu i sem. Čeká vás 30 nepřáteli nabušených levelů (a 2 tajné), přičemž na konci podstoupíte souboj s největším bossem této série, který se jmenuje Icon of Sin. Doom II se od svého staršího brášky liší pouze minimálně - grafika je téměř stejná, gameplay také, pouze přibylo 8 nových monster a mapy jsou větší. Dále se ve hře objevila jedna nová zbraň - dvojitá brokovnice a jeden powerup - Megasphere, která přidává 200% života a štítů.

- 7 levelů vytvořil vizionářský designér American McGee
- Doom II se prodalo přes 2 miliony kopií, což z něj činí nejprodávanější hru od id Softu
- ve hře jsou dva tajné levely, z nichž jeden je inspirovaný Wolfensteinem 3D a potkáte v něm jednotky SS; v tom druhém zase uvidíte visící loutky Commandera Keena
- držitelem 170 rekordů ve Speedrunningu v Doom a Doom II je český hráč Radek Pecka

- 7 levelů vytvořil vizionářský designér American McGee

Ke hře vznikly ještě dva oficiální datadisky Master Levels for Doom 2 a Final Doom od id Software a dva neoficiální Hell 2 Pay a Perditions Gate, které byly vydány pod hlavičkou vydavatele Wizard Works. A za některými počiny z řad moderské komunity stojí i profesionální vývojáři, jako například ti z Team TNT - spolutvůrci přídavku Final Doom z roku 1996.

- 7 levelů vytvořil vizionářský designér American McGee

Ke hře vznikly ještě dva oficiální datadisky Master Levels for Doom 2 a Final Doom od id Software a jeden neoficiální Perdition's Gate. Částečná konverze Dooma II Hell to Pay už vyšla jako samostatná hra a stál za ní, stejně jako v případě výše zmíněného neoficiálního add-onu, vydavatel Wizard Works. Za některými počiny z řad moderské komunity pak stáli i sami profesionální vývojáři, jako například ti z Team TNT - spolutvůrci přídavku Final Doom z roku 1996.

Ke hře vznikly ještě tři oficiální datadisky Master Levels for Doom 2, Final Doom, No Rest for the Living od id Software a jeden neoficiální Perdition's Gate. Částečná konverze Dooma II Hell to Pay už vyšla jako samostatná hra a stál za ní, stejně jako v případě výše zmíněného neoficiálního add-onu, vydavatel Wizard Works. Za některými počiny z řad moderské komunity pak stáli i sami profesionální vývojáři, jako například ti z Team TNT - spolutvůrci přídavku Final Doom z roku 1996.

Oficiální stránky hry (http://bethsoft.com/en-us/games/doom_2)