Diablo IV: Lord of Hatred přináší zcela nové rozšíření příběhu Diablo IV, v němž budete čelit Mephistovi. Kampaň, která čeká na hráče je plná zoufalství a naděje zároveň. Děj zavádí hráče do neprobádaného regionu Skovos, pradávné kolébky první civilizace, dnes ovládaného Orákulem a královnou Amazon. Jedním z nejdůležitějších aspektů hry jsou nové lokace, města, katakomby i nepřátelé, od mořských hrůz po zkažené kultisty. Rozšíření představuje dvě nové třídy – Paladina s božskou silou světla a Warlocka schopného vyvolávat vlastní démony. Součástí jsou také rozsáhlé úpravy schopností, zvýšení maximální úrovně, nové varianty schopností a hlubší možnosti přizpůsobení postav.
Po dokončení kampaně se otevírá kompletně přepracovaný endgame. Nové systémy jako War Plans umožní hráčům vytvářet vlastní postup koncovým obsahem, zatímco Echoing Hatred prověří buildy v nekonečných vlnách démonů. Do hry přichází také Loot Filter, nové setové bonusy skrze Talisman a návrat ikonických prvků craftingu, včetně Horadrické kostky. Lord of Hatred zároveň obsahuje celé první rozšíření Vessel of Hatred, které odhaluje počátky Mephistových plánů a přidává Spiritborna, žoldáky a oblast Nahantu. Hráči získají i další úložný prostor, nové sloty postav a kosmetické předměty. Rozšíření vyžaduje základní hru Diablo IV.
@Mendoza (19.05.2026 06:30): Tak jsem polkl hrdost, vyprdnul se na vlastni build, prestavel to na neco normalniho a sla na prvni pokus.
DEU
Pro: Paladin a Warlock, Skovos, Mephisto, povedené pokračování příběhu, Horadric Cube, Talisman, přepracovaný endgame, War Plans, Loot Filter, lepší možnosti tvorby buildů
Proti: některé endgame aktivity se časem opakují, příběh má slabší místa, část změn působí spíše jako opravy dlouhodobých nedostatků než skutečné novinky