Kampaň je celkem vyvážená. V dvanácti misích se pravidelně střídá běhání po vlastních s ovládáním vozidel i pobyt venku a v budovách. Vnitřní prostory jsou navrženy s rozumným rozsahem. Pro splnění mise není nutné projít celou budovu a navíc se lze rychle naučit kam je třeba k jejímu zničení jít. Občas je nutné získat přístupovou kartu, která už ale pevnou pozici nemá. Potěší i místy "logické" vybavení, například Hand of Nod sloužící k produkci pěchoty obsahuje výcvikový prostor... Oceňuji také přítomnost vedlejších nepovinných cílů. Některé jsou navíc skryté a jejich zadání není nikde psané. V zásadě jde ale o pečlivý průzkum a ničení nepřátelských struktur. Obtížnost se postupně zvedá a závěr umí dát pořádně zabrat.
Abych jen nechválil, tak je na řadě pár negativ. Opravdu nesnáším zjevování nepřátel jen tak ze vzduchu a to třeba i přímo za záda. O nepřátelské inteligenci v podstatě nelze mluvit, ale to mě osobně zas tak nevadí. Také rozsáhlé pusté a zbytečné prostory bych oželel. V rámci série Command & Conquer také postrádám klasické hrané filmečky, zdejší enginové animace nejsou to pravé. V multiplayeru se toho nechá vyzkoušet více a hraní je strategičtější, ale tentokrát jsem hrál pouze kampaň. Renegade jsem naposledy hrál když šlo o novinku a s potěšením musím říct, že mě bavil po 23 letech stejně jako tenkrát. Ano, nejde o žádný herní skvost a existuje mnoho lepších stříleček, ale zde boduje zasazení a atmosféra, navíc nic hra nedělá vyloženě špatně. Takže pokud máte C&C rádi, není proč váhat.
Pro: Hudba, možnost zažít na vlastní kůži svět C&C.
Proti: Relativně krátké, respawn nepřátel.