Druhý díl tiberiového universa Command & Conquer začíná v r. 2030 po událostech kampaně Tiberian Dawn za Global Defense Initiative (GDI). Kane je považován za mrtvého, Brotherhood of Nod je v rozkladu, v jeho čele stojící generál Hassan bratrstvo vede do náruče GDI. Nod však ve svém středu stále má početnou skupinu pravověrných a Kane jen čeká na vhodnou příležitost. Vysoce postavený důstojník GDI Michael McNeil v kampani Evolutionary Response zbaví svět tohoto fanatika a jeho přívrženců. V kampani Deus Ex Kane za Nod dřívější první muž frakce Black Hand, velitel Anton Slavik, právě křivě odsouzený k popravě, odstraní Hassana a nechá Kanea se vrátit a instruovat jej k "novému začátku"…
Singleplayerové kampaně jsou protkány hranými sekvencemi, ve kterých excelují James Earl Jones jako generál GDI James Solomon, hlavní hrdina prvního Terminátora Michael Biehn jako McNeil, Christine Steel jako mutantka Umagon a na druhé straně Joseph David Kucan coby "zlosyn" Kane, Frank Zagarino jako Anton Slavik nebo Monika Schnarre jako poručík Oxanna Kristos. Scénky jsou zasazeny do řídicích středisek obou soupeřících stran, nebo do Kodiaku, leteckého transportéru McNeila, či Montauku, podzemního APC Slavika. Atmosféru dotvářejí umělé inteligence řídicích počítačů - EVA v případě GDI a CABAAL na straně Brotherhood of Nod.
Arzenál zbraní se vyznačuje high tech nádechem. Zatímco GDI staví na pomalých a odolných jednotkách, orbitálním iontovém dělu a neprůstřelné ochraně Firestorm, Nod si libuje v maskování, taktice hit & run, podzemních jednotkách a experimentech s mimozemskou technologií. Mimo jednotky obou hratelných stran se na bojišti objevují tiberiové formy života. Ve hře se těží jedna surovina, i když ve dvou variantách; modré tiberium se ve srovnání se zeleným v rafinériích mění na kredity ve výhodnějším poměru. Herním prostředím jsou zpravidla zničená města na pustině nebo sněhu. Grafické zpracování nově simuluje 3D terén - dělostřelectvo nebo superzbraně po použití zanechávají v zemi díru.
Hra byla v únoru 2010 včetně datadisku Firestorm uvolněna jako freeware.
@Paul (21.01.2020 11:53): Ja to chodil hrat kolem roku 2000 do herny.
Zahraj si to. Doporucuju. Ja ted hral RA3: Uprising, Tiberium Wars a mam rozehrany jeste Kane's Wrath. Pak mozna budu chtit necim pokracovat, jeste uvidime, cim presne.
V Tiberianu mi ty filmecky prisly lepsi, ve vsech tech zminovanych (novych) titulech se furt divaji do kamery a mluvi k tobe. Jako ze tam stojis. Ty scenky nejsou proto nekdy moc uveritelny a je videt, ze to je ohejbany pres koleno. V TS to bylo jako pribeh, kterej pozorujes ty. Pusobilo to prirozenejc a nevznikalo tam misto pro preslapy.
Pro: grafika, hratelnost, nové jednotky, krásně přehrávané filmečky, legendární značka
Proti: stupidita AI