Worms 2 je pokračování tahové strategie Worms. Na z boku viděných mapách se střetávají znepřátelené týmy červů a pomocí bohatého arzenálu zbraní se po tazích eliminují. Úrovně jsou vytvořené ze zničitelného prostředí a místo pevné země tvoří spodek mapy pro červy smrtící vodní hladina. Terén pro boj lze náhodně generovat nebo si snadno navrhnout vlastní. Navíc jsou členitá bojiště okořeněná nebezpečnými minami a sebratelnými bonusy (bednami se zbraněmi a lékárnami). Ve výzbroji červů se kromě obvyklých zbraní (bazuka, granát, brokovnice) najdou i netradiční kousky (explozivní důchodkyně, nálet ovcí a podobně).
Singleplayerovou kampaň tvoří 45 misí, ale podstatná část hry se skrývá ve volné bitvě, která nabízí řadu nastavení. Upravitelné jsou například zbraně, síla větru či příchod Náhlé smrti. Multiplayer lze hrát až v 18 hráčích u jednoho počítače nebo až v 6 lidech po internetu/síti. Hra se ovládá pomocí klávesnice a myši.
Násilí hra odlehčuje všudypřítomným humorem a roztomile nakreslenou 2D grafikou. Engine je použitý i v dalších dílech Worms Armageddon a Worms World Party.
proste klasika.............................................rekl bych že díky této hře vznikly takové hry jako např. bulánci a zato jsem vděčný
Pro: Ultimatni hratelnost pri hre vice hracu, roztomila grafika, tuny zbrani.
Proti: Grafika nesedne kazdemu, obcas pitome vygenerovany teren.