Jedná se o první projekt nezávislého vývojářského studia Hinterland. Žánrově se jedná o first-person survival se zaměřením na exploraci prostředí a především přežití v divočině.
Nacházíme se v postapokalyptickém světě, kde selhaly veškeré technologické vymoženosti. V roli pilota Willa Mackenzieho budeme bojovat o holý život v nehostinné krajině pokryté sněhem.
Hra nabízí dva módy. Survival Story mode, který je zaměřený na příběh, v případě druhého módu se jedná o tzv. "free form Survival Sandbox gameplay" tedy časově a prostorově neomezená hra bez příběhu. V průběhu hry si budeme obstarávat potravu, bránit se zimě, bojovat proti divoké zvěři apod. Samozřejmě také budeme potkávat další přeživší a nevyhneme se ani palčivé otázce: jak daleko budeme schopni a ochotni zajít, abychom přežili? Herní svět je otevřený a rozsáhlý. Grafické zpracování je částečně stylizované a působí až komiksově.
@Longin (24.10.2021 14:30): Tak predchazejici epizody o nic delsi nebyly ne? Mam odehrany prvni dve a rekl bych, ze vic jak 10h jsem v kazde urcite nemel.
Pro: S pôvodne malej hry sa postupne stáva jeden z najzásadnejších survival titulov
Proti: Štylizácia nemusí sadnúť každému, vývoj príbehových epizód je snáď nekonečný...:)