The Last Hero of Nostalgaia

19.10.2022
20.06.2023
3 hodnocení Platformy

ano

Satirická videohra The Last Hero of Nostalgaia je paródiou a zároveň poctou sérii Dark Souls, z ktorej si požičiava viaceré herné mechaniky. Hráč sa ujíma postavy vizuálne jednoducho stvárneného hrdinu, ktorý sa vydáva plniť questy v krajina Nostalgaia. Tá už dávno zabudla na svoju históriu a je práve na hráčovi, aby znovu oživil stratené spomienky. Aby sa mu to podarilo, bude však musieť poraziť viacerých bossov.

Súbojová časť je inšpirovaná sériou Dark Souls a je založená na predvídaní pohybov nepriateľa a úspešnom manažovaní staminy. Nájdeme tu aj známe checkpointy a respawn nepriateľov. Hráči si môžu upraviť svojho hrdinu a vybrať si jeho povolanie (Datadin, Formatter, Resolutionary, Sourcerer či Randomaster). Oproti spomínanej sérii však The Last Hero of Nostalgaia obsahuje oveľa viac humoru a nechýbajú ani odkazy na známe hry z dielne FromSoftware.

Poslední diskuzní příspěvek

Povedená indie souls-like se zajímavými nápady typu Remember (spoustu zbraní lze aktivovat na speciálních místech, na které Vás hra navádí pomocí hádanek) a milým humorem. Problémem dlouho byla hlavně překombinovanost a zabugovanost vedlejších questů (při třetím dohrání se mi stalo, že se jeden z questů zapsal do savu tak jako by se vrátil o několik fází zpátky a nezbylo než save ručně editovat) a nevyváženost hraní za jednotlivá povolání. Ale pokud hledáte (z pohledu gameplay) něco podobného Dark Souls, běžte směle do toho.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.