Rosangela Blackwell žije v New Yorku, píše do malých novin recenze knih a snaží se napsat vlastní novelu. Po smrti své tety, jediné příbuzné, kterou měla možnost alespoň trochu poznat, se dozvídá o svém netradičním rodinném dědictví. Tím je duchovní průvodce Joey Mallone, který je k Rose nyní poután stejně, jako byl k její tetě. Rosa tak zjišťuje, že je médium. Může vidět duchy zemřelých a pomáhat jim v přechodu dál. Zmatená a nejistá, jestli se nezbláznila, musí se pustit do svého prvního případu.
The Blackwell Legacy je nezávislá adventura vytvořená v AGS. První díl z Blackwell série o dvojici, která pomáhá ztraceným duchům přejít na druhou stranu. Takový duch je zmatený, většinou neví o své smrti. Joey a Rosangela musí o zemřelém vypátrat osobní informace, aby mu dokázali připomenout smrt a přesvědčit ho o cestě dál.
@Red (12.02.2026 09:19): naopak mi přišla možná ještě ošklivější a línější než tehdy. Nicméně celá hra mi přišla vlastně trochu stupidní. Úplně příšerná hlavní hrdinka, otravný sidekick, hudba úplně mimo náladu hry (to mě překvapilo nejvíc, já si kdovíproč "pamatoval" příjemně melancholické tóny).
Neoxin
Walome
Old Branch
Pralev
ghost
Pro: story, hudba, propracované charaktery, atmosféra některých momentů
Proti: grafika; je to krátké, prý to vykrádá nějaký seriál