Vítejte v temných vodách Unterzee, tohoto temného a starobylého oceánu uvnitř Země za časů viktoriánského Londýna. Vyberte si loď, pojmenujte kapitána, najměte posádku, opusťte zdánlivé bezpečí přístavu a vydejte se na dlouhou cestu plnou nástrah a dobrodružství. Čekají vás četná střetnutí s korzáry, bojovými loděmi nepřátel i se strašlivými podmořskými obyvateli, ale především prozkoumávání nekonečného moře a všech jeho záhad. Staňte se silnými, moudrými, bohatými a všemi obávanými vládci všech moří. A nezapomeňte se dobře starat o svou posádku; vzpoura, šílenství ani kanibalismus nejsou v těchto bezbožných vodách nic výjimečného.
Rozsáhlý svět Sunless Sea nabízí přes 200 000 ostrovů, příběhů a tajemství a je jen na hráči, kudy se rozhodne plout. Mapa se mění při každé hře. Hráč se tedy pokaždé vydává do neprobádaných území, vstříc jiným zážitkům.
V roce 2016 hra obdržela rozšíření Zubmariner a v roce 2019 vyšlo pokračování Sunless Skies.
@S4TW (24.09.2024 10:21): Já mám na Steamu 77 hodin. Reálně to bude méně. Možná to za těch 40 dáš. Nehraj to ale jako roguelike (ona ta příběhová podstata hry jde stejně proti tomuhle žánru) a jako ambition si vyber Your Father's Bones.
Pro: Jules Verne meets Lovecraft meets the most beautiful English I've ever read. Drahokam, který se neblyští každému.
Proti: Je to těžké, ale neumírejte. Vynaložte veškeré úsilí na vytvoření pák proti záhubě. A nikdy se nevzdávejte. Vždycky je naděje. I na podmoři.