V tomto přídavku ke hře Rise of the Tomb Raider se Lara Croft ocitá v rozsáhlém sídle její rodiny, v honosném panství Croft Manor. Přídavek se skládá ze dvou stěžejních částí.
V první příběhově zaměřené části nazvané Blood Ties se Lara vydává po stopách své rodiny. Po smrti obou Lařiných rodičů si vlastnictví sídla nárokuje její strýc Atlas DeMornay. S tím se však Lara nehodlá smířit. Začíná proto zkoumat opuštěné a značně zchátralé sídlo ve snaze najít důkazy, díky kterým by rodinné panství právoplatně připadlo jí. V jednotlivých místnostech Lara nachází mnoho vzpomínek na dětství a starodávné artefakty dovezené z cest po světě. Sídlo rodiny Croftů je velmi rozsáhlé, ukrývá mnoho tajemství a ztracených vzpomínek. Blood Ties nabízí adventurní zážitek s množstvím zkoumání, hádanek a bez akčních přestřelek a výrazných akrobatických kousků. Důraz je kladen na hledání stop, čemuž je uzpůsobena i Lařina výbava a možnosti.
V druhé, ryze akční části přídavku nazvané Lara’s Nightmare, musí Lara čelit hordám nemrtvých nepřátel. Za využití svého arzenálu musí zdolat příšery ze záhrobí dříve, než ji děsivá noční můra úplně pohltí.
Tento stažitelný přídavek vznikl k příležitosti 20. výročí značky Tomb Raider. Obsahuje proto také klasické skiny Lary Croft známé z prvních dílů série Tomb Raider. Součástí jsou i nové oblečky, zbraně a extrémní obtížnost pro hlavní kampaň hry.
Trocha napětí, trocha nostalgie, nějaké ty Easter Eggy odkazující na předchozí kousky z legendární Tomb Raider série, no a hlavně důležité dokreslení tragické minulosti této reinkarnace Lary Croft. Po akčnější příběhové kampani je tohle taková oddechová třešnička na dortu. Možnost dozvědět se víc o Lařiných rodičích a jejím dětství je důležitý kousek skládačky, jelikož se tato série mnohem víc zaměřuje na osobnostní vývoj hlavní hrdinky. Toto DLC rozhodně doporučuji.
Pro: Croft Manor, předzvěst věcí příštích, adventurní styl hraní, odkazy na staré díly
Proti: Herní mód Lara’s Nightmare není to pravé