Pankrác si užívá dovolenou po dobře odvedené práci z minulého dílu, když jej kontaktuje starý známý profesor Santusov. Toho tajná ruská služba přinutila, aby pro ně pracoval a Santusov se obává, že by jeho vynalézání mohlo Rusku pomoci k nastolení celosvětového komunismu. Pověří tedy poldu, aby pomocí jeho stroje času odcestoval do blízké budoucnosti a přesvědčil se, zda jsou jeho obavy opodstatněné.
Pankrác se tedy přenese do Paříže budoucnosti, kde zjistí, že se rudým bratrům opravdu podařilo nastolit globální diktaturu potírající zhoubný imperialismus, jež ničí ducha pracovitého socialistického lidu. Stroj času se ovšem nešťastnou náhodou porouchá a polda musí podstoupit strastiplnou cestu několika časovými epochami, aby se dostal zpět do své doby.
Polda 4 je patrně nejvážnějším dílem série. Neznamená to, že by se jednalo o hru bez humoru. Změnu doznalo i grafické zpracování. Autoři poprvé opustili čistě kreslené 2D prosředí a postavy vymodelovali ve třetím rozměru.
@adam.kulhanek (14.04.2024 13:52):
@stepankoby1 (14.04.2024 13:54):
dokonca, ja som to bral len z narvhov vo vyhladavaci, a tam zrovna tu 6 neukazalo, tak som myslel ze tam ani nie je :D tak nic, budeme cakat teda na stvorku :D preco vyjde skor piaty diel mi je zahadou ale tak co uz
@stepankoby1 (14.04.2024 13:54):
Pro: Cestování časem, dabing, grafika
Proti: Nezajímavý příběh, nevýrazná hudba