Zkusil jsem transfer Pokémonů z GBA až do Switche2 a byl to místy docela šílený proces.
V Emeraldu jsem měl eventového Deoxyse a Mew (už nevím, jak jsem to na tom GBA spustil) a chtěl jsem je dostat do Scarletu (potažmo do BDSP, kam taky jdou, ale Deoxys v jiných Switch hrách vůbec není).
3. gen GBA na DS>> 4. gen DS:
GBA + potřeboval jsem původní DS s druhým slotem na GBA hry, přetahoval jsem z
Emeraldu do
SoulSilver pomocí menu hry v
SS a následně je tam chytací minihra v Pal Parku (Fuchsia City, místo původní Safari zóny), kde je třeba přetahovanou šestici pokešů znovu pochytat v trávě. Obě hry jsou během přetahování v DS.
4. gen DS >> 5. gen DS/3DS:
Tohle už jde přes wi-fi, nicméně původní DS nemá vůbec jakékoli nastavení pro wi-fi a nastavení připojení je třeba nastavit přímo v základním menu u her, přičemž z nějakého důvodu je možné se připojit pouze na nezabezpečenou síť, což se mi nakonec nějak hloupě podařilo obejít hotspotem na mobilu. Ale tady pro obě hry už lze použít i 3DS se základní nintendí apkou Download Play na ploše.
Další problém byl ale v tom, že se stále nedařila komunikace mezi
SoulSilver a
White 2/
Black 2, a až později jsem zjistil, že to funguje pouze s první verzí her
White/
Black, kde je nutné vlézt do laboratoře na Route 15 a u doktora nahoře spustit hledání protější hry. Na konzoli se
SoulSilver se jenom spustí funkce Download Play a ono se to pak samo navzájem uvidí a přepošle data. V
Black/
White je pak zase minihra s chytáním (navíc časový limit), kde se pokéballem vystřeluje jako šípem z luku a hráč se snaží zasáhnout hýbající se Pokémony. Podařilo se mi to zahrát až na druhý pokus.
5.gen 3DS >> 6.gen 3DS:
Konečně jednoduchý krok, kde stačilo použít PokéTransporter s přetáhnutím do Banky, a z Banky do
ORAS.
Do
ORAS to sice nebylo úplně nutné, ale provedl jsem to z důvodu zálohování dat.
6.gen >> Switch2:
Banka stále funguje pro přenos do Home! Tím pádem Pokémoni v pořádku dorazili do
Scarletu.
Celé mi to ale trvalo hrozně dlouho, protože zejména u těch starších konzolí se mi zprvu nedařilo správně zprovoznit všechny kroky.
Z generací 1 a 2 běžným uživatelským způsobem nic vytáhnout nejde, leda tak přes flash disk, anebo z verzí VC na 3DS. Ale naštěstí to dnes není potřeba.
Nicméně shiny Deoxys byl naposled legálně jenom v 3. generaci, pokud se nepletu.
Tak to jen tak pro srandu.