První z datadisků ke hře Painkiller. Příběh pokračuje tam, kde skončila původní hra. Lucifer je mrtev a pozice vládce pekla je nyní volná. Je tu jistý zájemce, kterého musí Daniel Garner zastavit, ještě předtím, než se probojuje z pekla ven...
Painkiller: Battle Out of Hell přidává k základní hře deset nových levelů, jako třeba prokletý sirotčinec, jeskyně, zábavní park nebo Leningrad za 2. světové války, dále nepřátele, dvě nové zbraně a vylepšenou grafiku. Nechybí ani další sada deseti nových tarot karet do sbírky, mezi kterými je pětice zlatých karet (Znovuzrození, Vládce, Modifikátor zbraně, Proměna v démona a Magická zbraň) a pětice stříbrných (Strach, Vysávač zdraví, Regenerace zdraví, 666 munice a Regenerace brnění).
Po získání alespoň devíti karet se odemkne obtížnost Trauma. V edici Painkiller: Black Edition lze s nastřádanými kartami z Painkillera hrát i úrovně z Battle Out of Hell, kdy jsou zmenšené sloty ke kartám vmísené mezi těch původních čtyřiadvacet. Dohráním na Trauma a získáním desítky karet se zpřístupní ještě jedna další bonusová úroveň.
@Ferdish (04.03.2017 16:03): Na Black Edition 1.65 s posledním updatem se mi tam dostat povedlo. A to jsem ani neměl všech deset karet, jen devět :) Dohraješ na Trauma, zkoukneš outro, jsou title s hudbou, odklikneš, následuje klasický loading a jsi v té bonusové mapě. Ještě mě napadá, že nejspíše musíš mít přešlou celou základní hru, tzn. karty, všechny levely dokončené. Painkiller má 24 levelů, ale samozřejmě, na každou obtížnost je to koncipováno trošku jinak. Nightmare a Trauma stačí v poho.
Pro: Originální boss na konci, deset nových karet do sbírky, nápaditá devátá úroveň ve hře a skoky.
Proti: Poměrně těžké, určitá změna pojetí od původní hry patrná, dost tuhá jízda na horské dráze.