V pořadí již druhé stand-alone rozšíření hry King's Bounty: The Legend od ruských vývojářů z Katauri Interactive. Předcházelo mu King's Bounty: Armored Princess s vlastním rozšířením King's Bounty: Crossworlds. Pokračování přináší mimo nového kraje k prozkoumání a menších vylepšení v podobě vylepšeného stromu schopností a talentů nového hrdinu, jemuž zpočátku bude nutné vybrat specializaci. Na výběr bude ze specializovaní ve Skalda, udatného vojevůdce, pod jehož velením se budou nacházet obrovské počty jednotek, Vikinga, jenž dokáže z menšího počtu bojovníků vytvořit experty v boji a Soothsayera ("jasnovidce"), který dává přednost moudrosti a z ní pramenících magických schopností proti hrubé síle. Dále rozšíření tahové strategie přináší runovou magii, schopnost výroby nových předmětů nebo valkýry, které mohou doprovázet Olafa a vypomoci mu v bitvách.
Titul Warriors of the North se stejně jako v původní hře odehrává ve světě Endoria, tentokrát však začíná na dalekém severu, v zemi Vikingů, kterou hrdina prvního dílu nenavštívil. Hlavním hrdinou se tentokrát stává Olaf, mladší syn vikingského vůdce, jenž bude chtít dokázat svou odvahu a odhodlání. Jeho úkolem se tak stane boj s nemrtvými, kteří v posledních letech vtrhli právě do severní části Endorie. Osvobodit kraj ledových plání, hor či trpasličích podzemních komplexů ze spárů nekromantských stvoření však jednoduché nebude.
tak já nevim. mě se tenhle díl zatim líbí snad nejvíc. mám rád vikingskou tematiku a jednotky jsou celkem cool. uvidíme no.
edit: aha tak nic. nic mě nemohlo nasrat víc, než že mi to po porážce Runorma sebere všechny a jediný dostupný unikátní jednotky(vikingský) a donutí mě to hrát zas dalších 100 hodin opět s těma samejma jednotkama. a zas ta posloupnost. nejdřív lidi pak tamti pak taditi. to už mě fakt nebere. ti rusové maj v těch hlavách asi nasráno, když to furt musej takhle linkovat.
Pro: Gigantická herní doba; povolání paladina, již není jen do počtu, nostalgické pocity ve staronových lokacích.
Proti: Nevyvážená obtížnost, Valkýrie jsou na dvě věci, mág je přehnaně silný, absence češtiny.