@Isair (09.05.2025 08:15): muzes nam dat svuj save ? me by to taky zajimalo .. to proste neni mozny
@Isair (09.05.2025 08:22): Můžu doma kouknout. Ale já ji tam mám určitě dvakrát. A hrál jsem to v sod i v nesod verzi. Je to má oblíbená mapa.
@Jab (09.05.2025 08:19): Ne, jel jsem tu Restoration of Erathia podle popisu :). Ta druhá mapa se jmenuje "and one for all" (ta ze SoD) a tu jsem nehrál.
@Isair (09.05.2025 08:15): Imho nebyl. All for one má dvě varianty. Restoration of Erathia a Shadow of Death. Jel si tedy tu druhou.
@H34D (09.05.2025 06:49): No jak jsem psal níže, byl to scénář "all for one", který byl označen jako The Restoration of Erathia. Dokonce jsem tam později našel ještě jeden složený artefakt :p. Nenastavoval jsem tam v podstatě nic, jen jsem to z GoGu nainstaloval a hned zapnul ten první scénář co byl úplně nahoře. Je možné, že je nějaký special, který přidali třebas s complete edicí a narvali tam ty složené artefakty schválně, těžko říct.
Jako pokud to u ostatních scénářů bude ok, tak v pohodě.
Každopádně mě to jako dost překvapilo, když hned první mapu co zapnu a po chvíli (ani ne snad do měsíce) tam na mě najede hovado se statistikama kolem 20ti a imunitou na magii 1.-4. lvl. :).
Jako pokud to u ostatních scénářů bude ok, tak v pohodě.
Potvrzujíci, že původní kampaně nejsou ovlivnitelné následnými datadisky. A skládat artefakty šlo až od Shadow od Death. Nicméně asi jste měli něco špatně nastavené, protože i ve standardních random mapách se už komplet složený artefakt nebo kampaňový artefakt typu "Armageddon's Blade" nemůže objevit. Za stovky ligových her, které jsem hrál ještě před érou HOTA se nám to nestalo.
Pokud jste na ty premium artefakty narazili, muselo se asi jednat o nějaký speciální scénář.
@Redfield (09.05.2025 02:13): Super, to je dobrá zpráva. Teď jsem kampaň rozehrál a koukám, že tam jsou i jen 4 sloty na ty doplňkové itemy (medaile apod.), čili to přejímá z původní hry asi úplně všechno.
@Isair (08.05.2025 13:49): Kampaně jsou "zakonzervované", před Shadow of Death artefakty skládat nejdou.
@Longin (08.05.2025 14:57): Jako taky se mi líbí více grafika dvojky, ale trojka vypadá imo dobře, šok pro mě byla právě až čtyřka, kde design převážně hradů a monster byl občas fakt děs (byť tedy byla asi opět o něco více pohádková jak trojka).
Ale štvou mě ty kombinované itemy ve scénářích, díky nim dostává balance krutě na prdel... a to už mě občas štvaly ty ultimátní itemy ve dvojce, které se ale musejí prvně pracně najít a vykopat (no na vyšších obtížnostech to AI beztak hledal naslepo po oběhnutí třeba 50% obelisků...) a i tak měly jen zlomek síly oproti těmhle overpowered debilitám, co najdou "jen tak" někde ležet (přičemž sestavit je není vůbec žádná prdel, čili mi přijde dost na hlavu je tam dávat už zkompletované). Jako v podstatě vůbec nemám kvůli tomu moc chuť hrát scénáře/random mapy popravdě. Kampaň si ale dám, pokud jí tím taky nezkurvili.
Já hrál Homam 3 naposledy ještě snad někdy na střední, tam jsem tuším datadisky taky neměl. A až později koupil tu complete edici, kterou jsem zahrál jen tak zkusmo a pak se k tomu už nějak nedostal, takže fakt nevím, jak to tu vlastně chodí. Já byl vždycky spíš hráč dvojky.
@veselykralicek (08.05.2025 15:30): tu jsem nehrál :)
@veselykralicek (08.05.2025 15:30): Tak každé náboženství má své kacíře, "zbloudilé ovečky" atd. :)
@Longin (08.05.2025 14:57): takže jsi přeskočil rovnou až na čtyřku?:-D
@Isair (08.05.2025 14:01): závidím ti tvoje nadšení...já se nikdy nepřenesl přes tu plastickou grafiku a ústup od té pohádkové z dvojky :´-)
@Isair (08.05.2025 14:01): no, já hrál kampaně naposledy v HD edici a tam ty datadisky stejně nejsou vůbec, takže to asi není směrodatná odpověď..
@veselykralicek (08.05.2025 13:58): Jako některé ty kombinované jsou ale ultra overpowered (kombinující bonusy všech itemů + přidávající další navíc), přijde mi jako totální debilita, že to tam dali takhle na "random spawn".
Stejně jako by byla debilita, kdyby to padalo v kampani pro The Restoration of Erathia, která na to není uzpůsobena, proto se níže ptám, jestli tedy všechny kampaně mají čistě ty své itemy :). Ve dvojce to tak bylo právě i u scénářů.
@Isair (08.05.2025 13:49): tak kampaně jsou na to hlavně uzpůsobené, protože tam se snažíš ty artefakty naopak zkompletovat a ty scénáře jsou navržené tak, abys nebyl OP. Bohužel párkrát se mi v Hotseatech taky stalo, že někomu padnul Armageddon's Blade a v tu chvíli bylo vlastně po hře..
@Jab (08.05.2025 07:47): @H34D (08.05.2025 07:48): Hrál jsem hned ten první "all for one", který dokonce ani není z Shadow of Death, takže mě to o to více překvapilo. Jako docela solidní "game breaking", kór na takhle malé mapě.
Btw, jak je to v kampaních? Ty jsou limitované pouze na itemy konkrétní hry (původní kampaň- artefakty z původní hry, armageddon's blade přidá ty své atd. nebo mají taky všechny všechno?).
@H34D (08.05.2025 07:48): dyk ja vim ... si z tebe delam prdel ... taky se xkrat stalo, ze uz jsem se za tebe radoval z vitezstvi a tys' potom pak nakonec necekane a pykal a naopak, uz jsem to chtel vypinat, ze je konec, a tys' to nakonec dal ....
@Isair (08.05.2025 06:12): Záleží, co za scénář hraješ. Nebo jestli spíš tím nemyslíš náhodnou mapu. Ve scénáři může tvůrce záměrně tyhle artefakty umístit na mapu už složené. V náhodně mapě záleží jaký template. V Duelu máme několik už složených artefaktů, ale rozhodně ne Pedant of the Dragon Father. Můžeš si scénář zapnout znova, dát kód nwctheone a mrknout hned první den, kde ty artefakty byly a jak se k nim hráč (počítač) dostal.
@ntz (07.05.2025 17:31): Lidi nemají rádi spoilery, ale videí, kde failuju a dostávám na prdel tam mám víc než dost :)
@Isair (08.05.2025 06:12): Je to normální. Normální Heroes of Might and Magic III: The Shadow of Death.
Sakra, to je normální, že se ty combination artefakty spawnují ve scénářích normálně? Po letech jsem si rozjel jen tak zkusmo ten úplně první scénář a po chvíli tam na mě najela AI s Power of the Dragon Father a teď další měl Titan's Thunder (hraju GoG verzi). Jako takovéhle overpowered artefakty úplně kurví hru, jako fajn nápad, když si to člověk fakt musí sestavit a dostane se k nim tudíž horkotěžko v pozdní fázi hry, ale aby se to tam spawnovalo takhle běžně, to je fakt o ničem. Nebo nevím jak jinak se k tomu ta AI mohla jinak dostat tak rychle?
@H34D (07.05.2025 07:01): a nemohl bys prosim nejak oznacovat ta videa, kde dostanes vyprask ? ta mam specialne rad ... ty vzdycky kdyz vyhrajes, tak se ti zmeni trosku hlas a zacnes to tak nadsene rozebirat ... kdyz dostanes na prdel tak to cely potom konci tak nejak prirozenejc a casto s nejakym poucenim ... :P
@H34D (07.05.2025 07:01): :-D
@H34D (07.05.2025 07:01): :-D
@7c (06.05.2025 17:25): To ne. Jediné co bych doporučil jít na maps4heroes a seřadit si to podle hodnocení a počtu stažení a z toho vybrat. Existuje ale seznam must watch videí a to je celý můj YouTube kanál.
@H34D (06.05.2025 06:52): Já hlavně myslel tu striktní strategii - kdy záleží na každém rozhodnutí.
Existuje nějaký seznam "must play" map?
Existuje nějaký seznam "must play" map?
@7c (03.05.2025 22:53): A way home je jedna z nejznámějších map. Určitě doporučuji, je to megalomanský zážitek.
Jako vím, že jsem spíš v HoMM3 něco jako casual/turista (dohrál jsem Restoration a asi základní datadisky - myslím - a pak všechny XL mapy u vydání), ale tohle se fakt hraje: https://www.celestialheavens.com/forum/topic/11267 ?
@mazar1234 (27.02.2025 22:34): Díky, vážím si toho :)
@Jab nestíhám bohužel, omlouvám se. Jestli chceš, klidně to přidej ty. Edit: Tak právě odeslán návrh.
@Jab (27.02.2025 22:21): Ako on môže mať nízku karmu? Znásilnil 12-ročné dievčatko alebo čo.
Ale je super, že neonanuje nad výhrami a dáva tam z jeho pohľadu cenné videá, byť sú prehrané, to je super respect z mojej strany, len mám radšej keď vyhrá, lebo mu to z celého srdca prajem. A to som hetero.
@mazar1234 (27.02.2025 22:06): Je to o karmě. Tu má teď nízkou, anžto ještě nepřidal Olden Era. :(
H34dovi sa nejako v posledných dňoch nedarí, ale zase treba dodať, že keď prehrá tak skôr na STATY, STATY kurva STATY, než na armádu.
Ako sám povedal, 40 Drakov dá dole 4 Behemotov?
Z toho znie ponaučenie, "Keď dávaš sračku a dostávaš čočku tak asi nevyhrajes". HOWGH
Pritom keby mali rovnaké staty tak by to IMHO vyhral.
Ako sám povedal, 40 Drakov dá dole 4 Behemotov?
Pritom keby mali rovnaké staty tak by to IMHO vyhral.
@Jab (20.02.2025 10:48): aha, no jo .. diky ....
@H34D: co rikas na posledni zmeny z HotA 1.7.2
[+] Eagle Eye gives the hero a 40/50/60% chance to learn each opponent's 1-3/4/5 level spell before starting a combat and when a spell is cast in battle. Allows the player to view 1-3/4/5 level spells in the o
pponent's spellbook in combat. If both heroes have Eagle Eye, it is mutually blocked (similar to Tactics)
[+] Learning increases the hero's experience gains by 25/50/75%. Gives the hero an extra level-up immediately when picking or upgrading the skill
[+] First Aid gives the First Aid Tent the ability to increase the HP of all creatures in the hero's army by 5/10/15% (rounded down) while the Tent is not destroyed
[+] Sorcery now increases spell damage by 10/20/30%
[+] Sorcery now increases spell damage by 10/20/30%
@H34D (25.12.2024 19:16): super. Asi to v Ubisoftu myslí opravdu vážně.
Plánovaný díl Heroes: An Olden Era bude mít hudbu od Paula Romera a Heroes Orchestra https://www.youtube.com/watch?v=_7UiZws6vL0
@Zero (11.12.2024 20:39): @Jab (11.12.2024 20:33): Já si pamatuju diskuze na toto téma a Soutok prostě budil velkou nevoli, to si pamatuju naprosto jasně :)
@Malignus (11.12.2024 21:05): Hej, já taky. Následuje to "zlý" konec MaM 7, který je samozřejmě ten "lepší". :) Klidně bych si ten datadisk za a proti Forge zahrál. A měl bych jej asi raději jak Heroes of Might and Magic III: Armageddon's Blade
Factory v Heroes of Might and Magic III: Horn of the Abyss není určitě špatný. Ale není to to, co bych chtěl. Ale Cove tam byl bezvadný. A ta hudba! Docent Picolan byl génius a je jen dobře, že hudbu k Factory za něj pak (po jeho smrti) dokončil sám autor původní HoMaM 3 hudby Paul Romero.
@Jab (11.12.2024 20:33): Co se týče Confluxu, já radši Forge. :-D
@Zero (11.12.2024 20:39): Jj, Inferno se povedlo. Jinak taková Jenova, Gem a Lorelei taky vypadají dobře. :-)
@John Mirra (11.12.2024 20:30): Čím to má koho popudit?
Jinak bych odpověděl parafrází – nejhezčí holky jsou z okolí Inferna. :-D Pyre a Fiona jsou obě povedené. A z Olemy je sexy gothička. A z Ashe je ta Ash! Jsem holt slepý. Spousty detailů jsem si na těch titěrných původních portrétech vůbec nevšiml. Třeba u Octavie jsem měl za to, že má dlouhé blonďaté vlasy.
@John Mirra (11.12.2024 20:30): Pane, urazil jste mě! Očekávejte, že se Vám můj premiant (nebo kolikátý to byl) ozve s podmínkami souboje!
Ve skutečnosti pokud vynechám powergaming hledisko, tak Conflux asi nikdo moc nemusí, ne? :)
@Dan9K (10.12.2024 16:10): Ve skutečnosti jsem jen chtěl popudit místní hráče použitím mého oblíbeného přeloženého termínu pro Conflux. Ale nemělo to kýžený efekt :(
@John Mirra (10.12.2024 13:11): a myslíš jako hrdinky nebo ujíždíš na Spritech? :D
@Malignus (10.12.2024 08:45): Jednoznačně Soutok! Muhahaha!
@Jab (09.12.2024 23:42): Tak, a teď už jen se shodnout na tom, jaká frakce má nejkrásnější ženský. :-D
@veselykralicek (10.12.2024 01:38): Original Heroes of Might and Magic 3 hero portraits remastered using Stable Diffusion with DreamShaper checkpoint, img2img pipeline and 1-2 hours of manual work per portrait with Affinity Photo.
Je to v popisu každého videa. Čas na portrét je variabilní. Tyhle mu trvaly dvě tři hodiny.
@Jab (09.12.2024 23:42): AI?
Skoro bych řekl, že jsou ty výsledky lepší a lepší. Těším se, že někdy ty nové portréty jako volitelné přidá Heroes of Might and Magic III: Horn of the Abyss
Tak jsem pro vás udělal menší představení toho nadcházejícího Heroes Olden Era https://youtu.be/2XuoctOFdWY?si=npgZOEQsI2lPkSk7
A nebo si dat indie Homam :)
Já jsem teda v prvé řadě zvědav, jestli to nebude zjednodušené a jestli se to bude dobře a rychle ovládat (jako HoTA)
Jako vypadá to fajn. Ale zase z toho zároveň čiší ta touha jen se zavděčit fandům třetího dílu. Je to stále Ubisoft. Tady tak spíše očekávám nic moc hru, která láká na nostalgii. A za pár let vyhození z ubisoft storu a znemožnění online hraní.
@Garion (22.08.2024 23:51): Třeba se to taky odehrává na Sicílii... :-D
@BUMTARATA (22.08.2024 19:48): Nejak sis to popletl s novou Mafii :)
@BUMTARATA (22.08.2024 19:48): Olden Era :)
Oznámeny HoMaM: The Old Country.
Menší report z každoročního Heroes 3 srazu https://www.playzone.cz/clanky/221118-ce ... kvapeni-nebylo-nouze - kdo se k nám přidá příští rok? :)
nevite jak se jmenuje modifikace co ma vyjit? nemuzu si vpomnet na nazev ale asi pred 2 mesici jsem hledal mody a prave sem narazil na nejaky ktery je pred vydanim
@Say (23.01.2024 11:07): Už nějakou dobu ano. Berou se ale jen tyhle samostatné a svébytné předělávky/totální konverze.
@H34D (20.01.2024 15:27): Aha, netušil jsem, že neoficiální modifikace hry tady mají své profily.