Armed Assault je nepřímým pokračováním hry Operation Flashpoint: Cold War Crisis od českého vývojářského studia Bohemia Interactive. Ti se rozešli s vydavatelem Codemasters a tak jim zůstala práva na značku Operace Flashpoint.
Armed Assault běží na značně vylepšeném a upraveném enginu Operace Flashpoint. Děj se odehrává na novém ostrově Sahrani, který je opravdu rozlehlý. Najdete na něm jak tropické pásmo s pouští, tak i jehličnaté lesy na samém severu ostrova. Výčet arzenálu zbraní se blíží k 50 kouskům, máte možnost se svést a bojovat v obrněných transportérech M113, Stryker, BVP2, tancích T72, Abrams nebo si zalétat v UH60, AH1 Cobra, MI17, Harrierovi a dalších.
Příběh je inspirovaný Korejským konfliktem. Na jižní části ostrova Sahrani se nachází Sahranské království a na severu komunistická lidová republika. Napětí na ostrově zvyšují američtí vojáci, kteří pomáhají cvičit jihosahranskou armádu. Jakmile se začnou americké jednotky z ostrova stahovat, tak severosahranská armáda zahájí invazi, Hráč se stává jedním z amerických vojáků, kteří se z ostrova dosud nestáhli a jsou nuceni bránit se s jihosahranskou armádou přesile severosahranských vojůk.
Hra v České republice vyšla (již 10.11.2006) v poměrně zabugované podobě. Naštěstí díky patchům, které na ni postupně vyšly (současná verze 1.14), je hra již o poznání lepší - je však ale potřeba počítat se stahováním několika velkých (stovky MB) opravných souborů. Základní principy byly zachovány z Operace Flashpoint, jedná se tedy o reálnou simulaci vojáka, kde jediná kulka může znamenat smrt. Přibyla ale i některá vylepšení jako je např. možnost plavání ve vodě.
Hra se dočkala rozšíření ArmA: Queen´s Gambit a v roce 2009 vyšlo pokračování pojmenované jednoduše ArmA II.
Jako na svou dobu to byla super hra a dal sem za ni dost peněz... ale s..alo mě že zeď velká do výšky kolen se musí obcházet a nedala se nijak přelézt !!
Pro: Grafika, kolimátory jsou fajn
Proti: Kampaň, debilní chování strojů, zprasené ovládání