Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Oficiální start

Dnešním dnem oficiálně startuje naše databáze a proto by bylo dobré v malém článku shrnout, co spuštění webu předcházelo a co bude naopak následovat. Chtěl bych přivítat nové uživatele a vypsat pár odkazů, které by jim mohly ulehčit první chvíle na webu.

Databáze-Her.cz (DH) byla vytvářena zhruba rok, o čemž jsem již psal v prvním článku na tomto blogu. Prošla měsíčním uzavřeným betatestem, kdy se začaly přidávat nové hry a řešit první chybky. Ostrý start webu byl plánován na 1.6.2008, později byl však přesunut na 9.6.2008 z důvodu vytváření dalšího obsahu a ladění posledních známých chyb. Po dobu betatestu se nestihlo vše co bylo v plánu, ale s ohledem na vytížení jeho účastníků ho nyní, na jeho konci, shledávám velmi povedeným.

Dnes, po spousty hodinách práce ale i zábavy s tvorbou tak komplexního webu, nastává den, kdy na databázi poprvé zavítají i lidé, kteří o ni prakticky nic neví. Ty bych chtěl samozřejmě přivítat a poděkovat jim za návštěvu. DH nabízí spoustu možností a spoustu jich nabízet teprve bude, alespoň základní cíle jsou sepsány zde. Určitě je dobré začít vytvořením vlastního uživatelského účtu, který vám umožní využívat právě ty funkce databáze, které ji dělají zajímavou. Obsah DH je vytvářen samotnou komunitou českých a slovenských hráčů a prozatím mapuje „pouze“ počítačové hry a nesoustředí se na konzole, což s největší pravděpodobností nebude trvat navěky. V případě potíží je tady nápověda, která je zatím poněkud strohá, ale bude se rozrůstat každým dnem, a diskuze pro nováčky, kde můžete pokládat své dotazy.

Jak už jsem dříve několikrát zmínil, DH je projekt, který stojí a padá s obsahem. Ten zatím rozhodně není dostatečný (což je vzhledem k dosavadnímu počtu uživatel logické) a bude to právě nový obsah, na který se nyní bude třeba soustředit. I proto byla vyhlášena soutěž o 3 nejužitečnější uživatele, která má motivovat nové tváře na databázi k aktivitě. Upřímně doufám, že se to podaří.

V nejbližších dnech a týdnech se rozhodně vývoj databáze nezastaví, ba naopak. Jsem si vědom toho, že spousta věcí není dotažených zcela do konce a hodlám je neustále vylepšovat. Další myšlenky jsou ve fázi příprav a je na co se těšit. Náš blog bude včas informovat nejen o nich. DH není ten typ projektu, který uděláte a necháte jej žít vlastním životem – předpokládám, že bude trvat měsíce až roky, než s ním budu alespoň já opravdu spokojen. I proto budu velmi rád za jakýkoliv ohlas či připomínku na naší diskuzi, vývoj webu totiž může směrovat každý – to je také jeho hlavní rys.

Přeji příjemné chvíle strávené na databázi a samozřejmě u hraní her.

Marek "Memphis" Zeman


Diskuze ke článku

Tak připíjím na úspěšné vykročení do oficiálního života DH a nechť tu za rok slavíme v o pár řádů vyšším počtu! ;-)

Diskutující (2)