Pátý díl závodní série WRC je poprvé vytvořen francouzskými vývojáři z Kylotonn Games, nahrazující tím italský Milestone - stojící za předešlými čtyřmi díly. WRC 5 je posledním dílem uvedeným na konzole Xbox 360, PlayStation 3 a handheld PlayStation Vita a zároveň je i prvním dílem série uvedeným na navazující generaci konzolí, Xbox One a PlayStation 4.
Hra je založena na sezóně FIA World Rally Championship z roku 2015. Na jezdce v ní čeká přes 400 km na cca 70 tratích ve 13 zemích světa. Vozový park sestává např. z Citroën DS3 R3-MAX - 2015, Citroën DS3 WRC - 2015, Ford Fiesta RRC - 2015, Ford Fiesta RS WRC - 2015, Mitsubishi Lancer Evolution X - 2014 a Škoda Fabia R5 - 2015. Základní hra obdržela čtyři DLC.
V režimu jednoho hráče je čtveřice položek, Quick Stage, Quick Rally, Career a Rally School. V té první lze určovat podmínky závodu a vybrat si ze tří tříd automobilů - J-WRC, WRC a WRC-2. Ve druhém jdou dle libosti spouštět dané Rally soutěže, ať už samostatně či za sebou. Career představuje hlavní lákadlo hry, v němž jde o dosažení co nejkratší doby trvání závodů. To hráč vidí v přehledu, a vítězí ten, co dosáhl nejlepšího času. Rally School stojí na jízdních dovednostech skrze ideální stopu.
Pět pohledů kamer tvoří dva zpoza vozu, jeden z kapoty, z nárazníku a z kokpitu. Nezbytností je v Kariéře model poškození.
@Rapier (03.10.2024 20:58): Tak to už je spíš na každém kde má ty hranice posunuté. RBR je za mě jasný simulátor. Tam i když se poladí asistenti, tak je to furt simulátor. Dirt Rally má ty možnosti nastavení širší a jde z něj udělat i simkáda a tak jsem jej i hrál. Ono obecně bych WRC i Dirt Rally zařadil do simkád. Rozdíl vidím v tom, že WRC tíhne spíš do toho arkádového spektra simkád a Dirt Rally zase do toho simulátorového.
@Red (03.10.2024 20:58): Tak odpočinek myšleno prostě odreagovat. :D Na totální vypnutí nebo naladění do zenu mám jiné hry. Onen Euro Truck, sérii Tokyo Xtreme Racer nebo i ta Forza Horizon a jen si jezdit po krajině.