Reforged byl průser to ví dnes asi každý. Po vydání jsem mu tady hodil nulu a víc se nestaral. Klasická ukázka totálně zbytečného remasteru, který neudělal snad jedinou věc dobře. I přes to pokud by se mě někdo dnes zeptal, co má zkusit za strategii, tak tohle by byla ta první, kterou bych doporučil. Hlavně tedy kvůli nemožnosti hrát původní verzi bez koupení této …
I přes veškerá negativa mě nepřímo Reforged po cca 20 letech dostal zpět do Warcraftu a hlavně jeho online scéně. Kvůli špatné situaci ohledně serverů, si komunita měsíc po vydání vytvořila své vlastní – W3Champions a po dost možná stovkách hodin sledování streamů jsem se rozhodl oprášit své RTS schopnosti a přidat se k nim také.
Warcraft 3 si i po letech udržel to své kouzlo. Tedy alespoň pokud nehrajete s tou odpornou Reforged grafikou, která jde naštěstí vypnout. Blizzard kupodivu stále vydávají balance patche, za což jsem velice rád, protože se díky tomu nehraje dokola jen ta stejná meta. Hlavně za buffnutí hrdinů, které můžete najmout v hospodě přivedlo do hry nové buildy. Rasy jsou stále slušně vybalancované o čemž svědčí i skutečnost, že ani po asi dvou měsících co W3 znovu hraji si nemůžu vybrat svojí hlavní rasu, protože mě lákají všechny čtyři.
Hledání her je otázka vteřin a pokud se chcete do Warcraftu dát, ať už jako začátečník nebo vracející se hráč, tak na internetu je stále velice silná Warcraft komunita, která začátky velice usnadní. Sám jsem zkusil bezpočet návodů na buildy, díky kterým jsem si našel svůj vlastní styl.
I když tedy Reforged sám o sobě byl sakra mínus, tak alespoň částečně přinesl starý dobrý Warcraft 3 do popředí.
MIGtheDRAGON
DEU
DatnessX
Cathan
H34D
Clorky
Pro: přepracovaná grafika, vylepšené filmečky, atmosféra kampaně, promyšlenější úpravy některých map, zachování kvalitního dabingu hry a hudby
Proti: technické problémy a bugy při vydání hry, nestabilita na některých verzích i moderních Windows, zstarale působící grafická stránka na rok 2020, odstranění pokročilejších animací, technicky zastaralá hra přikovaná k roku 2003