This Is the Police je strategicko-adventurní hra, v níž se ujímáte role Jacka Boyda, policejního náčelníka města Freeburg. Jack vždy čestný a neúplatný chtěl aspoň jednou vlastnit milion dolarů, což bohužel poctivou prací nezískal. K šedesátinám dostane oznámení, že za půl roku bude muset odejít do důchodu, a proto se rozhodne ve zbývajícím čase získat aspoň půl milionu dolarů.
Hlavní náplní hry je šéfování policii ve městě. Přidělujete své podřízené k vyšetřování zločinů, posíláte hlídky, řešíte rozpočet sboru atd. Vašim hlavním cílem je však vydělat půl milionu dolarů jakýmkoliv možným způsobem. Brát úplatky, spolupracovat s mafií nebo plánovat vloupání a krádeže. Hráč si však musí dávat pozor na utajení svých aktivit, protože pokud bude jednat neopatrně, brzy si na něj můžou posvítit novináři nebo FBI.
No, příjemný herní relax, fakt mě baví příběh, ale už je to trochu utahané a těch věcí, co člověk může dělat je až příliš málo, navíc mi přijde, že se většina věcí vyvíjí podezřele příznivě, když to člověk nehraje jak úplný hlupák... ta hratelnost teda mohla být mnohem víc dotažená, aniž by se nějak zásadně muselo měnit příjemné a oddechové tempo hry.... jako popravdě mě drží hlavně příběh, ale po 13 hodinách mám tak akorát :)
Pro: příběh, hudba, oddechovka
Proti: po chvíli nudný gameplay, zdlouhavost