Thief: The Black Parade je totálnou konverziou a neoficiálnym datadiskom pre Thief: Gold, rovnako ako je Thief 2X: Shadows of the Metal Age neoficiálnym datadiskom pre Thief 2, na ktorom sa pracovalo 7 rokov.
Celkovo prináša 10 rozľahlých a otvorených levelov (možných vďaka NewDarku), 4 nové nástroje pre vašu postavu, nový systém, ktorý pôvodne priniesol až Thief: Deadly Shadows, kde sa NPC postavy medzi sebou dynamicky rozprávajú a reagujú na seba, čo pôvodne engine neumožňoval.
Celá modifikácia bola dizajnovaná tak, aby bola ťažšia a komplexnejšia než originál a tvorcovia predpokladajú, že hráč dohral aspoň prvý diel a mechaniky sú mu známe. Ujíma sa roly Humea, ktorý nemá za sebou Garretov tréning, a preto vás stráže môžu odhaliť aj dobre skrytého v tieni. Na rozdiel od neho však Hume dokáže odhŕňať závesy a tapisérie, zatiaľ čo Garret ich vedel len rozsekať.
Mód taktiež upravil AI (nepriatelia vedia rozbíjať drevené dvere, zmyť zo zeme mach z machových šípov alebo znova zapáliť sviece), pridáva nahovorené postavy a polhodinu novovytvorených cutscén a podporu pre anglické titulky.
@Drolin (27.12.2024 10:49): no já o mám rozhodně stejně :)
Pro: level design, rozsah (10 úrovní), zvuky, plně profesionální dílo
Proti: některá omezení enginem