Revoluční 1st person akce, která poprvé hernímu světu ukázala, jak snadno se dá 3D akce ovládat za pomoci myši a klávesnice. Terminátor nabízel nepředstavitelnou atmosféru, jedinečné mise, ale i propracovaný příběh. Hrajete za jednoho z příslušníků hnutí odporu vedeného Johnem Connorem a v jeho kůži plníte rozličné mise.
Hra se spíš soustředí na plnění různých diverzních akcí, a tak jako správný bojovník za svobodu budete infiltrovat nepřátelské tábory, ničit generátory a vůbec dělat mnoho pro spásu lidstva. To všechno na obrovských mapách posetých důkazy války (jako jsou pohozené zbraně, hromady kostí či mrtvoly těch méně šťastných členů odboje), kde do každé budovy můžete vlézt a za každým rohem číhá nepřítel. A že jich není málo.
Na Future Shock ještě v roce 1996 navázalo pokračování s názvem SkyNET, které bylo původně vyvíjeno jako datadisk a nabídlo mimo nového singleplayerového obsahu i multiplay.
@special_plan (29.03.2023 00:59): Tak určitě nejde o to, že by neuměly šikmé plochy vůbec, ale když se podíváš na ten design, je to velký rozdíl. Protože základ build enginu, stejně jako prakticky všech ostatních v té době, jsou kostky, rovné plochy a ostré hrany. Nedávno jsem dohrál oba datadisky pro Blood, který je možná nejvyspělejší build engine hra, ale Terminátor to prostředí stejně umí líp.
Pro: mouselook, průkopnický level design, dopravní prostředky, atmosféra
Proti: zjevování nepřátel, technické problémy