The Pillar je logická hra, nahlížená z vlastních očí, plná záhad, založená na plnění hádanek ve stylu únikových místností. To je dále doprovázeno tajemným příběhem, atmosférickou hudbou a zabaleno v grafické stylizaci enginu Unity.
Na různých ostrovech, z nichž se každý vyznačuje svým jedinečným pojetím, zpracováním a samozřejmě hádankami, jež je třeba řešit, musíte dojít poznání a zjistit, jak se z onoho mýtického světa dostat. Daná hádanka úzce souvisí s prostředím a jeho proměnou, proto je třeba mít čistou mysl a pečlivě sledovat okolí. Zpřístupnění další lokace nabízí novou výzvu. Čekají na vás desítky všemožných hlavolamů v osmi úrovních, které i ty nejrychlejší hráče zabaví na několik hodin. Dostupné mapy tvoří oddělené úseky, postupně oplývající větší komplexitou. Ústředním motivem je vysouvající se Pilíř, na němž je většina rébusů orientována. Variabilita provedení stojí i na spoustě dalších prvků, viděných např. v The Talos Principle či Reality B.
Nechybí achievementy a dokonce ani žebříčky pro ty, kteří holdují speedrunům. Ve hře se nachází také pohozené fragmenty obrázků ke sbírání.
Moc chytlavá a krásná hra. Tady k dispozici demo v prohlížeči. Na Steamu jsem si to dal do seznamu přání.
Upoutalo mě to hned, jak jsem to pustil. Vydržel bych to mít stále zapnuté a jen se dívat. Hádanky jsou fest složité.
Ve Steam profilu jsem nahrál pár snímků ze hry. A v pondělí opět něco nahráno. Dostal jsem se poměrně daleko, sepsal i komentář, ale u jednoho místa se dál nehnu.
PavelU