Stasis: Bone Totem je point-and-click adventura, která se odehrává v podmořském prostředí. Hra vás zavede na hrůznou cestu s manželským párem Macem a Charlie, kteří se živí tím, že prozkoumávají oceán a hledají zbytky vraků. Jejich průzkum je však narušen objevem opuštěné ropné plošiny v Tichém oceánu, kde narazí na děsivé tajemství, které chce za každou cenu udržet v tajnosti korporace Cayne. Příběh hry je plný brutálních hororových momentů a neočekávaných zvratů.
Hra využívá izometrický pohled a volně navazuje na předchozí díl série Stasis. Hráč bude prozkoumávat masivní podmořskou základnu, nacházet PDA mrtvých obyvatel plošiny a řešit mnohé hádanky. Ve hře je možné zemřít, ale nejedná se nikdy o akční pasáže. K manželskému páru brzy přibude i další ovladatelná postava, robotický inteligentní medvěd Moses, která patřil jejich zesnulé pětileté dceři Hope.
@Bellerofontes (09.04.2025 01:30): To naprosto chápu, taky to nemůžu s čistým svědomím doporučit, byť většině lidí to zřejmě sedlo. Ale vzhledem k tomu příběhu jsem rád, že jsem to dohrál.