Prison Break: The Conspiracy je hra na motivy úspěšného amerického seriálu Prison Break (v ČR známý jako Útěk z vězení), tím pádem je hlavně určen pro fanoušky tohoto seriálu, který hra vhodně doplňuje. Takže vás čeká opětovné setkání se známými hrdiny ze seriálu, kteří nejenže stejně vypadají, ale jsou i nadabováni samotnými herci. Bohužel ne všichni ze seriálu se na hře podíleli, ve hře je sice najdete, ale neočekávejte totožnou tvář a hlas, to se týká např. doktorky Sáry Tancrediové.
Ve hře se ujímáte role tajného agenta Společnosti Toma Paxtona, který má za úkol dostat se jako vězeň do Fox River a ujistit se, aby se Lincoln Burrows, vrah bratra viceprezidenta USA, dostal na elektrické křeslo. Paxton má rovněž zjistit, jakou roli v tom všem hraje Michael Scofield, který byl uvězněn za velice zvláštních okolností.
Děj hry souvisí s první sezónou seriálu Prison Break, ale my se na něj podíváme z jiného úhlu pohledu. Hru ovládáte z pohledu třetí osoby a kromě soubojů, rozhovorů a páčení zámků si užijete hlavně stealth akci a dojde i na quick-time eventy. Navštívíte téměř všechny známé lokace z Fox River, ze kterých nechybí ošetřovna ani blázinec.
@marketa.rasmanova (03.03.2014 16:15): Viz komentáře.
Pro: Licencia, príbeh, animácie, súbojový systém, QTE, stealth, soundtrack, grafika.
Proti: AI protivníkov, po čase stereotypné úlohy a prostredia, radšej by som uvítal hru za Michaela Schofielda alebo inú hlavnú postavu zo seriálu, dĺžka hry.