LotT je hra od Revolution Software (série Broken Sword), ve které se poprvé objevil Virtual Theatre engine. Ten umožnil postavám volný, na hráčovi nezávislý pohyb. Jednoduše si žili vlastním životem, bavili se s ostatními postavami, vyřizovali si své záležitosti. Další novinkou byla možnost zadat postavám přímé rozkazy, mohli jste tak jiné postavě přikázat "zatáhni za páku", načež už jste procházeli otevřenými dveřmi.
Příběh se točí okolo zlé čarodějky Seleny, která přijela do mírumilovného městečka Turnvale a s pomocí Skorlů porazila královu armádu. Sedlák jménem Diermot, který se nechtěně připletl do bitvy, je uvězněn a právě v tento okamžik se ho hráč ujímá. Úkol je jasný - dostat se z vězení a zbavit se Seleny i Skorlů.
V roce 2003 byla hra uvolněna jako freeware.
@Drolin (07.12.2018 14:16): Já jsem komerčák v muzice i ve filmech a ve hrách už tím tuplem. Beru hry jako dobré a špatné, za komerci považuju maximálně to že každý rok musí vyjít nový Call of Duty nebo Assassins Creed. Kupodivu všechny tři tebou vyjmenované hry znám podle názvu, ale radši si zahraju věci co jsem kdysi hrál, nebo chtěl hrát, na tohle je času dost :) Spíše mě lákají adventury od Legend nebo Phantasmagorie, kdyby na ně konečně někdo udělal patch s titulky.
Pro: Adventura tehdy debutujícího studia s krásně namalovaný obrazovkami a pěkným fantasy příběhem…
Proti: a herními mechanikami a odladěním hry, za které bych někoho vykostil.