Little Big Adventure – Twinsen’s Quest je remakom titulu Little Big Adventure. Rovnako ako aj v pôvodnej hre, i tu sa ocitáte na planéte s dvoma slnkami, kde žili štyri rôzne druhy v harmónii, až dokým brilantný vedec Dr. FunFrock nevynašiel klonovanie a teleportáciu, čím si zotročil obyvateľstvo. Vašou úlohou je tak ukončiť okupáciu klonov v roli Twinsena, utečenca z nápravného zariadenia vyzbrojeného kúzelnou loptičkou, ktorý spoznáva krajinu, rieši rôzne úlohy a vzdoruje svojím nepriateľom. No v prvom rade sa snaží zachrániť svoju sestru.
Remake modernizuje vizuál a upravuje mechaniky pôvodnej hry: s novou grafikou a upravenými hernými mechanikami sa teraz dá ukladať kedykoľvek, z postojov ostali beh a chôdza, zakrádanie bolo odstránené. Pribudla zmena uhlu kúzelnej loptičky na jedno stlačenie klávesy a lock-on pre boje a hádzanie.
Hra obsahuje taktiež novonahranú hudbu od od skladateľa pôvodnej hry, Philippeho Vacheyho. Celkové umelecké vyznenie využíva moderné grafické prvky, avšak tak, aby hra stále pripomínala originál.
Zkoušel jsem demo, ale ten barebones remaster mi asi sedí více. Na dvojku se ale těším. Je to pro mě velká nostalgická srdcovka. Dohrál jsem jí tenkrát snad šestkrát.