Další díl fotbalového simulátoru FIFA pro rok 2009 doznal opět řadu vylepšení. Jsou tu nové grafické modely, animace, chytřejší AI a celkově je chování celé hry více podobné realitě.
Hra obsahuje nový systém soubojů o míč, při kterých hráči reagují přirozeněji než dříve, což se týká zvláště jejich reakcí na přihrávky či kličky. Oproti minulým verzím jsme se dočkali podařenějšího českého komentáře. Novinkou je i vytváření podrobné vlastní taktiky, autoři dále zapracovali na soubojích jeden na jednoho, takže můžete provést až 32 druhů kliček, při kterých lze za pomoci nového ovládání používat i myš.
FIFA 09 obsahuje 500 licencovaných týmů, 30 licencovaných ligových soutěží a více než 10 000 reálných hráčů. Je to první verze FIFY pro PSP, která obsahuje režim Be a Pro. Čili převzít kontrolu nad jedním hráčem v průběhu sezóny a díky dobrým výkonům se stát třeba kapitánem. Nebo být kritizován za špatné výkony.
@Komiksumec (komentář): FIFA 09 byla prvni po serii trech dilu od 06-08, ktere byly jako pres kopirak (zejmena 07 a 08). Vubec PC verze byly tou dobou znacne odflaknute. Od 09 se zacaly zlepsovat. Pamatuji, ze 11 mela jako posledni oficialni ceskou ligu. Devitku jsem hral jen chvili, nebyla nic extra, ale vyrazne lepsi nez predesle dily.
Pro: Výborné detaily v módu kariéry, česká liga
Proti: Zvláštní umělá inteligence