Celkově jsem přesvědčen, že bez prvních dvou dílů, by se hra zdaleka nedostala tak velké pozornosti.
Pro: Rádio s 60kama
Proti: Hlavní příběh, rozhovory s NPC, kurevská jednoduchost, naivní víra vývojářů v sebe sama, chabý RPG prvky...no vlastně 90% celý hry :(
Pro: Lokace, gradace příběhu, volnost
Proti: Chybky v soubojích, nesnese srovnání s prvním a druhým dílem
Pro: Atmosféra, variabilita, RPG možnosti
Proti: Grafika (lehce zastarávající), bugy, občas táhlost příběhu a přesunu.
Pro: Chytlavost, svět, řešení questů, strašně moc postav, snaha zachovat věci z předchozích dílu byť ořezané.
Proti: cestování po mapě, maximální level 20, obtížnost (snadnost), inventář, "oblivionský" rozhovory a animace, nemožnost zabíjet děti a získat tak perk vrah dětí. 8-)
Pro: Kvalitní RPG systém, souboje, brutalita, některé momenty, optimalizovanost, nápady, řada questů
Proti: Chybí nadsázka, barvitost a osobitost předešlých dílů, kde autoři správně odhadli téma a zbytečně to lidově "nehrotili"..
Pro: dokonalá svoboda pohybu, spousta questů, rozmanitost zabíjení v režimu V.A.T.S.
Proti: nelze se připojovat k frakcím, nevyužitá rota T, celkově to působí mrtvě
Pro: co?
Proti: jmenuje se to Fallout 3
Pro: inteligence NPC, celková atmosféra
Proti: místy přespříliš veliká podobnost s Oblivionem
Pro: Liam Neeson, prostředí, režim V.A.T.S., post-apokalyptická města vytvořená z plechu.
Proti: Žádné.
Pro: Oáza, druidi, Žeryk, FEV vo vode, koláčiky pani Smithovej (Andale)
Proti: robot Liberty Prime, zrada Amaty po queste Potíže na domácí frontě
Pro: Příběh, grafika, délka, rozloha, množství míst, levelování, perky, Liam Neeson.
Proti: NPC, chabé questy od chabých NPC, eng. dabing,AI, nulová fyzika.
Pro: Graficky přítažlivé, V.A.T.S., vedlejší questy
Proti: hlavní dějová linie , (nakopírovaný oblivion, dokonce některé postavy mají stejný hlas i hlášky),
Pro: množství zbraní, grafika, RPG systém, několik úžasných momentů
Proti: po chvíli stereotypní, příběh
Pro: svět, VATS, karma, konec
Proti: stereotip
Pro: Grafika, Atmosféra světa
Proti: Není to Fallout a nikdy nebude, nudný soubojový systém a postavy bez života
Pro: story line, atmosféra!!, ghůlové, misí je málo, ale jsou zábavné
Proti: krátkost, lehká obtížnost, pár technických nedodělků
Pro: Vzhled, hudba, atmosféra
Proti: Krátkost, úrovňový strop