Velmi dobré DLC k výborné FPS hře. Part One přináší do hry tři nové mise, což možná nezní jako závratné množství, ale prokousat se jimi mi zabralo relativně dost času. Co se týče obtížnosti, tvůrci přeřadili na jiný level a DLC nabízí rozhodně nejnáročnější souboje, jaké jsem Eternalu zatím zažil (hráno na Ultra-Violence).
Nárůst obtížnosti je bohužel často způsoben často, že jsou jednotlivé souboje až přehnaně dlouhé s tím, že se náročnost skladby démonů se postupně zvyšuje. V tomhle tvůrci trochu ustřelili a občas se tak dostavuje i frustrace, kdy smrt znamená opakování jednodušších pasáží minuty dlouhého frenetického souboje, jen abyste u konce opět zhebli. U jediné přítomné "Slayer Gate" jsem musel dokonce na chvíli s obtížností dolů... jinak bych chcípal snad doteď. U úplného konce totiž čeká již v komentáři k základní hře zhejtovaný Marauder, tentokrát v odolnější, rychlejší a krvelačnější "posedlé" formě.
Právě duch, který ovládne některého z démonů a po zabití hostitele je netné jej uškvařit Plasma Gunem, je jedním ze tří nových druhů nepřátel. Trojici doplňují stacionární střílny a The Blood Maykr. Každá z nových potvor má svá specifika a přispívá ke zvýšení obtížnosti hry. Na Doom Slayera v DLC bohužel nečekají žádná smysluplnější vylepšení (podpůrné runy moc nepočítám), což je trochu škoda. Zamrzí i absence nějakého nového kvéru či vychytávky do boje. Naopak - vzhledem ke konci základní hry pochopitelně - zcela absentuje ničivý obouručák The Crucible.
Příběh v DLC je už naprostá blbost a zvraty mi přišly spíše stupidní. Vzhledem k tomu, že hra stejně stojí na stále parádní hratelnost, jde o hodně zanedbatelnou výtku. Jen je škoda, že se hra ve vyprávění bere až příliš vážně, a tím pádem story působí jako ještě větší slátanina.
V konečném součtu jsem ale velmi spokojený a rozšíření přineslo víceméně to, v co jsem doufal - tedy další porci skvělého střílení a pár hodin zábavy navíc. Pár novinek se přeci našlo a i přes relativně skromný rozsah jsme se dočkali hned dvou bossfightů. Dám chvíli pauzu a pak se s chutí vrhnu na Part Two.
Hráno jako součást Herní výzvy 2026 – "9. Pod maskou: Dohraj hru, ve které hlavní postava po celou dobu skrývá svou tvář." – Hardcore varianta /Na rozdíl od základní hry má v DLC Doom Slayer helmu na hlavě po celou dobu a nikdy ji nesundá./
Yokolobuna
borac555
H34D
Dlaha1
adam.kulhanek
fifa51
leebigh
Pro: Hratelnost stále skvěle funguje; nový nepřátelé; rozumný rozsah
Proti: Jednotlivé souboje jsou často příliš dlouhé; příběh je úplná ptákovina; chtělo by to nějaký nový kvér na hraní