Poslední pokračování Kennových dobrodružství. V tomto díle už Keen nezachraňuje galaxii jako ve dvou předchozích trilogiích. Poté, co Keen zachránil Galaxii, vysvětluje své mámě, že nemusí jíst zeleninu. Po menší hádce ho máma pošle do jeho pokoje, on si lehne do postele a usne. A zde již začíná naše dobrodružství, celý tento díl se totiž odehrává v Keenově snu.
Ve svém snu bude hlavní hrdina bojovat se všemi druhy zmutované zeleniny a ovoce, k jejich ničení již nebudete používat laserovou pistoli známou z předchozích dílů, nýbrž na nepřátele budete vrhat kameny, které je bohužel nezničí, ale pouze na krátký čas omráčí, čili ve většině případů musíte rychle utéci do bezpečí. Bohužel ani tzv. "pogo stick" (pro vyšší skoky), v tomto dílu Keen nedostane a budete se tedy muset spoléhat pouze na jeho nohy.
Keenův hlavní úkol v této epizodě je zničit zlého krále Boobus Tubera a stroj snů. K tomu vám dopomůžou bomby, které celou hru sbíráte a ve finálním boji je pak konečně využijete.
Stejně jako v předchozích dílech i zde mezi jednotlivými levely cestujete pomocí hlavní mapy, ve které si můžete vybrat level, na který máte zrovna náladu. Grafika též zůstala stejná, jako v předchozích dílech a ani ozvučení se nijak výrazně nezměnilo.
@Fritol (26.08.2023 09:06): jsem si koupil za 18 Kč na Gamer´s Gate. Čistá nostalgie... Není to špatný "remaster" byť to lidé zrovna nechválí.
Pro: Pěkná grafika, pestrá paleta nepřátel, bossfight, celkem zábavná plošinovka.
Proti: Hra nemá se sérií nic společného, pekelné ozvučení, brutální respawn nepřátel, střelba po eliptické dráze, místy frustrující obtížnost.