Callahan's Crosstime Saloon je kreslená 1st person adventura s panoramatickým pohledem, založená na stejnojmenné sérii knih od Spidera Robinsona.
Vtělíte se do role folkového zpěváka Jakea Stonebendera (alter ego samotného autora), který je štamgastem v Callahanově baru na Long Islandu. Ten kromě obvyklých hostů navštěvují cestovatelé časem, vesmírná monstra, upír nebo třeba mluvící pes. Jake zde utápí zármutek a pomáhá těmto podivným přátelům od útrap a problémů. Problém ale nemají jen oni, ale celý známý vesmír, který je svým stavitelem nazývaný "Raymond". Tvůrci světů se jej totiž z důvodu finanční náročnosti a nulové přínosnosti chystají navždy uzavřít. Je tedy na Jakeovi, aby pomohl nejen svým přátelům, ale i celému světu.
Hra kombinuje bizarní dobrodružství (typu záchrany vzácného typu čokoládovníku v Brazílii od vykácení) s výborně vykreslenými charaktery a humorem obsáhnutým už v knižních předlohách.
Tuto hru jsem léta odkládal a vedla mě k tomu jakási intuice, že tohle nebude moc pro mě. Podobně jako u Xanthu je předloha podivná a nebavilo by mě ji ani číst. Legendi však po ní sáhli a vytvořili snad ještě podivnější dílo, než byl právě Xanth. Přitom hra vypadá jako typická luxusní Legendovka a technické zpracování je, jak je u této firmy zvykem, prakticky bez chybičky. Problém je však herní náplň. Je to mix různých témat, od Jonesovského výletu do tajemného chrámu v tropickém pralese, přes sci-fi výlet na oběžnou dráhu Země, přes třeba Drákulovskou Transylvánii. Vše by mohlo být zajímavě, jenže není. Je to jedna z těch adventur, do které se neumím vžít a jedu ji vlastně spíše z povinnosti, že tohle je sakra Legend a ti přeci nedělají špatné hry. A ona to fakt není z technického hlediska špatná hra, jen mě bohužel nebaví :-) .....no, základ pro retro recenzi bych už asi tedy měl :-)
Pro: dialogy, postavy, grafika, vyvážená obtížnost, délka (15+ hodin)
Proti: nic podstatného