Jen já, Xbox One S, Xbox Series ovladač vs. DICE, a nebudu lhát, místy to bylo opravdu drsné! Ne nadarmo DICE zmiňuje: chceš-li výzvu, zvol těžkou obtížnost a vypni auto-aim. No tak dobře, u mě to byl téměř hard. Poslední tři mise jsem umíral často, až nezdravě často, místy až tak moc, že jsem si u hraní ulevil nadávkami.
Překvapilo mě, že misi kde jsem s dalšími mariňáky na ulici, a řítí se na nás Iráčané, běžím nahoru na lávku pro chodce přes čtyř proudovou silnici kdesi v Bagdádu, prásknu sebou na zem, vezmu do ruky lehký kulomet, stabilizuji dvounožku, a sundávám jeden cíl za druhým, jsem přežil na druhý nebo třetí pokus.
Naposledy jsem hrál kampaň v době vydání, tzn. 15 let zpět na PC, a vzpomínám si, že jsem zrovna v téhle části umíral hodně často, a těch opakování, klávesnici a myši navzdory, bylo násobně více!
Také mě překvapilo, inu je to už nějaká doba, že hra nekončí v luxusní vile padoucha, ale příběh pokračuje. Na to jsem úplně za ty roky zapomněl. Také na fakt, že jedna atomovka vybuchne, ale zabráním výbuchu druhé na samotném konci hry, to se mi kompletně vykouřilo z hlavy.
Příběh je fajn, a jsem rád, že jsem napodruhé dohrál kampaň na konzoli, a nikoliv opět na PC. Byla to slušná výzva, a když nad tím tak přemýšlím, možná bych zpětně konstatoval, že příběh není o tolik horší než v Bad Company 2, místy i lepší! Sfoukl jsem hru za dva dny, za ty prachy to každopádně stálo.
Vlastně, vzhledem k aktuální geopolitické situaci, je příběh zasazen do poměrně realistického scénáře, jenž se nyní odehrává takřka live, nebo možná zanedlouho by to to nemuselo být úplné sci-fi jako v době vydání.
Hra z Xbox 360 v rámci zpětné kompatibility jednou vytuhla tak, že jsem byl nucen restartovat konzoli, a HDD, plus konzolové GPU místy dostávaly pořádný nářez. V některých náročných pasážích, při použití pohledu přes zoom optiky, klesly fps nebezpečně blízko nule.
Na Xbox graficky pochopitelně horší než PC, především v otevřených lokacích ve městě, kde to jde nejvíce vidět na detailech vzdálených budov, a to především ve dne, ale i přesto, moc hezký vizuální zážitek.
Bavil jsem se, klidně bych dal 90% jen za samotný příběh, protože není vůbec špatný.
Před pár lety jsem hrál na konzoli i multiplayer, a rozhodně příjemně překvapil. Hrál se výborně, přesně tak jak si jej pamatuji z PC. Ovládání a úspěšné dokončení střílečky na controlleru je jen otázka zvyku, platí i pro multiplayer. Battlefield 3 je rozhodně povedený titul ze série a jsem rád, že jsem si mohl připomenout jak moc.
Rapier
Sinister
pospech11
FrankHorigan
Vicclein
Pro: Příběh, multiplayer, vizuál, zvuky, a tradičně skvělý pocit ze střelby
Proti: AI, která vás klidně trefí a zabije na první dobrou, pasáže ve kterých musíte mačkat tlačítka, aby se posunul děj správným směrem