Aliens: Fireteam Elite - Pathogen Expansion

kompatibilní
3 hodnocení Platformy

rozšíření
ano

Příběh rozšíření Pathogen navazuje na základní hru. Záhadný patogen známý již z Aliens: Fireteam Elite se na planetě LV-895 stále vyskytuje, tentokrát v nově objevených ruinách Předchůdců. Jeho mutacím podléhá nejen místní fauna, ale i samotní xenomorfové. Nová kampaň Příslib květiny (Promise of a Flower) přináší tři mise včetně nových prostředí.

Na tým mariňáků čeká doplněná sestava nepřátel, ale i odměn. Každá třída má nový perk a dvě výstroje. Samozřejmostí jsou i nové zbraně, příslušenství, potisky i animace. Při důkladném průzkumu čeká na hráče dalších devět podrobností o pozadí prostředí a událostí. Spolu s rozšířením byla pro všechny vydána i aktualizace přinášející Hardcore mód s permanentní smrtí.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

• PC 80
Není moc rozšíření které jsou lepší než hlavní hra, ale Pathogen mezi ně rozhodně patří. Primárním důvodem proč jsem se pustil do hraní je pokračování příběhu v nové kampani. Ta se jmenuje Příslib květiny a přináší trojici nových úrovní. A právě ty považuji za nejsilnější stránku tohoto rozšíření. Prostředí je sice nové jen částečně, jinak je logicky využit styl z hlavní hry, ale level design je mnohem povedenější. Prostory jsou přehlednější a díky tomu může jednotka lépe spolupracovat a nepřekážet si. Pocit z akcí je díky tomu hladší a příjemnější.

Jinak obvyklé doplnění nových zbraní, polepů, barev a animací nijak nepřekvapí. Žádný zásadní kousek mě nezaujal. Díky patogenu se dočkáme i nových nepřátel. Nejde o nic převratného, v zásadě pouze variace na již existující s odlišným vizuálem. Nejsem zrovna fanoušek padesáti druhů xenomorfa, ale je jasné že podobná hra potřebuje trochu různorodosti. Naopak mě potěšilo pár dalších střípků informací o vetřelčím světe. Celkově jde o povedené rozšíření základní hry a je vidět, že si autoři vzali připomínky hráčů k srdci.