Je rok 2654 a konfederačný krížnik TCS Tiger's Claw dorazil do sektora Vega, aby proti rase Kilrathi zahájil ťaženie v tomto kľúčovom sektore. Skôr ako však započne svoju kampaň, správa z vrchného velenia ho urýchlene odvelí do kolónie Goddard a poverí jej ochranou. Záchrana ale prichádza neskoro - kolónia je vyhladená, neprežil nikto. Všetko nasvedčuje tomu, že nepriateľ použil nový typ superzbrane a deštrukcia kolónie Goddard bola iba jej ostrým testom. Navyše Tiger's Claw je jediný krížnik v blízkosti, schopný stíhať nepriateľa. Podarí sa jeho posádke preniknúť dostatočne hlboko na nepriateľské územie, aby dostihli a zlikvidovali flotilu aj s ich tajnou zbraňou?
Prvý z datadiskov revolučného vesmírneho simulátora Wing Commander neprináša žiadne novinky po grafickej ani hernej stránke - žiadne nové lode, zbrane ani hlavné postavy, avšak prináša úplne novú príbehovú kampaň. Rovnako ako v pôvodnej hre začínate "od nuly" ako obyčajný poručík a postupne sa šplháte v kariérnom rebríčku nahor. Kampaň tvorí celkom 18 misií, avšak v rámci jednej hry môžete odohrať maximálne 16 - počet závisí od vašeho postupu hrou. Rovnako ako pôvodná hra má datadisk dobrý aj zlý koniec, avšak nepriateľov je viac a misie sú náročnejšie.
@martinelk (11.02.2015 18:28): Spokojený jsem, je to podle mě dobrý kompromis někde na půl mezi těmi nejlevnějšími hrůzami a drahou profi ligou.
Výhody:
+ Bytelná konstrukce (měl by toho dost vydržet)
+ Těžká základna zaručuje stabilitu, fakt s ním musíš hodně škubnout abys ho dostal z rovnováhy. Díky tomu nepotřebuje přísavky, takže nezáleží na povrchu stolu, na kterém ho máš,
+ Dostatek tlačítek
+ Opěrka pro spodní hranu dlaně trošku ulevuje při delším hraní, v podstatě tu ruku mám na něm položenou
Nevýhody
- Přeci jen není snadné udržet při manévrech osu Z v požadované poloze. Ovládá se rotací páky kolem své osy, takže je pochopitelné, že když za to vezmeš, tak s tím i lehce pootočíš. Holt pedály to nejsou no.
- Chtělo by to trochu tužší ovládání plynu, na to člověk musí trochu s citem.
Výhody:
+ Bytelná konstrukce (měl by toho dost vydržet)
+ Dostatek tlačítek
Nevýhody
- Chtělo by to trochu tužší ovládání plynu, na to člověk musí trochu s citem.
Pro: Príbeh a nostalgia.
Proti: Navýšená obtiažnosť oproti pôvodnej hre.