Krvavá zběsilá střílečka z první osoby začíná útěkem z podzemního krytu, z něhož je Subjekt 106, ovládaný hráčem, ze zajetí nepřátelským vojenským uskupením korporace Horizon osvobozen zákrokem neznámé jednotky. Bez vzpomínek, zato s vylepšenými schopnostmi, se vydává na cestu odplaty a získání odpovědí o povaze hrozby a svých zabijáckých dovedností.
Hra připomínající subžánr bullet hell nebo hry od Monolithu spoléhá na plnohodnotný singleplayerový zážitek a jeho variabilitu, ať už jde o možnost zpomalovat čas, efektně i efektivně likvidovat nepřátele palnými zbraněmi v kombinaci se zničitelností a využitím prostředí či je nenápadně eliminovat z pozice predátora, který do jejich koordinace zasévá zmatení. Velmi podstatně hratelnost ovlivňuje záběr na boj zblízka, jeho fyziku, anatomii a deformovatelnost těla. Obohacení dopřává možnost customizace a doplňující mody, jimiž hráč může rozvíjet svůj destruktivní potenciál mimo příběhovou kampaň.
První úroveň celkem zklamání. Divná chůze a zvláštní pohyb myší (zbraní). Grafika slabá navíc šedo hnědá. Design první mise kopírka FEARu v tom nejhorším možném provedení. Naštěstí gunplay dobrý a ten pocit FEARu tam je. I když je to možná až moc na sílu. Dost mě překvapilo, že po první misi letím na HQ, které je až na zbrojmistra úplně prázdné. Na jednu stranu super, že nenásledovala hromada nepřekročitelných debilních animací jak zachráním svět, ale to že nebude vůbec nic je celkem zvláštní. Nicméně ok, pokud to dělali čtyři lidi nemám s tím problém. Gunplay je ok a kvůli tomu jsem to začal hrát. Uvidím co dál.
Niktorius
AZbest
Pro: přestřelky, světelné efekty, důstojná pocta F.E.A.R.u
Proti: přítomnost všech negativ F.E.A.R.u, pokusy o horor, přehlcování zvukovými podněty