Russell Stone je židovský rabín pôsobiaci v synagóge v New Yorku. Veci nie sú práve najideálnejšie, prostriedkov na fungovanie synagógy nie je veľa, keď sa náhle samé od seba ponúkne riešenie. Bývalý člen ich zoskupenia zomrel a rabínovi nečakane zanechal značné množstvo peňazí. Rabín sa preto rozhodne pre cestu po celom Manhattane s cieľom odhaliť pravdu.
The Shivah bol jednou z prihlásených hier v súťaži Studio Adventure Game (MAGS). Potom, čo uspel, autor Dave Gilbert hru prepracoval, vylepšil grafiku, pridal dabing, extra hádanky a tiež aj autorský komentár. Nie je to jeho prvá hra, ale prvá hra, ktorá bola v priamom predaji. Jedná sa o point and click adventúru s klasickými prvkami týchto hier a kratšiu hraciu dobu kompenzuje mimo iné 3 rôznymi zakončeniami a inými prvkami osviežujúcimi hrateľnosť.
22. novembra 2013 vyšla nová verzia hry s názvom The Shivah: Kosher Edition, ktorá obsahovala vylepšenú grafiku, hudbu a nový dabing.
@Red (komentář): Celkem souhlas, i když jako mě vůbec nevadilo, že to je krátké, bavil jsem se tak nějak po celou dobu. Asi nejvíc se mi zamlouvalo to téma, hlavní postava a určitej pokus řešit jinak rozhovory. Ale samozřejmě žádná top adventura to není.
Pro: Povedená grafika, atmosféra židovského prostředí a dabing...
Proti: ...se tu střetává s poměrně výraznou krátkostí a herním mechanismem osobního počítače, bez kterého se v postupu hrou neobejdete.