The Last Faith je pixel artová soulslike metroidvania, odehrávající se v temném světě v gotickém stylu. Hlavním hrdinou je Eryk, jež se probouzí bez vzpomínek a jeho stav se nadále zhoršuje. Záhy zjistí, že stejnou nemocí trpí i okolní svět a mění lidi v monstra. Eryk se vydává hledat jak odpovědi, tak lék na záhadnou chorobu.
Co do hratelnosti se jedná o mix klasické metroidvanie a soulsovky. Na výběr máme ze čtyř tříd postav, a to Brawler, Rogue, Stargazer a Marksman. Při průzkumu světa bojujeme s nepřáteli, včetně tuhých bossů, ze kterých sbíráme Nycrux, za který můžeme nakupovat u obchodníků předměty, vylepšení zbraní či si zvyšujeme statistiky. V případě smrti pak všechen Nycrux zmizí. Při boji jsou důležité úhyby a kotouly.
Zbraně používáme jak na blízko (meče, sekery, biče, kosy apod.) tak na dálku (jako pistole), včetně kouzel. Hra obsahuje checkpointy, mezi kterými se lze teleportovat a zároveň si doplnit manu a střelivo. V The Last Faith najdeme také vedlejší úkoly, různá skrytá místa a sběratelské předměty.
@Tulareanus (10.07.2024 12:35): Není zač :D A stane se, asi by tuhle hru člověk očekával spíš od Luksy :) Vypadá pěkně, loni jsem si ji dal po nějaké konferenci do wishlistu a včera si všiml, že tu ještě není :)