Adventura vycházející z díla H. P. Lovecrafta. Později vyšlo volné pokračování, asi známější a oceňovanější: Prisoner of Ice.
Hra začíná v roce 1910, kdy do izolovaného Novoanglického městečka jménem Illsmouth (odkaz na Lovecraftův Innsmouth) přijíždí britský fotograf John Parker, aby zachytil průlet Halleyovy komety.
V roce 1834, při posledním průletu, totiž navštívil toto město lord Boleskine veden teorií, že právě z tohoto bodu je možné pozorovat vesmírné jevy nejlépe. Rozhodl se ověřit tuto tezi a přijel pozorovat kometu do Illsmouthu. Leč stalo se cosi nepředvídaného, zešílel a zbytek života strávil v londýnském ústavu pro duševně choré. John Parker se dozvěděl z Boleskinových záznamů o událostech roku 1834 a rozhodl se dovést jeho záměr do konce. Po příjezdu se však zaplete do sítě místních podivných vztahů a událostí...
Tolik zápletka. Hra sama zaujme zvláštní kombinací scanované a kreslené grafiky v podzimních barvách a hustou atmosférou ovzduší městečka uzavřeného vůči přivandrovalci, postupně gradující odhalováním místních podivností.
Jako většina adventur z této doby je i Shadow of the Comet obtížný na dohrání.
@Red (02.01.2023 02:35): Mě právě dabing ruší, občas to zdržuje, když titulky přečtu rychleji, než se postava vypovídá. Mají pro mě smyls jen v případě, že je to filmová adventura typu Gabriel Knight 2, Under a Killing moon, Phantasmagoria a pod. Kreslené postavičky ve hře mluvené v podstatě nepotřebuji.
Pro: "Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn." H. P. Lovecraft
Proti: "I never promised you a rose garden." Ed Kemper