Mask of Darkness je název podtitulu příběhového rozšíření pro metroidvanii Prince of Persia: The Lost Crown, které přineslo do základní hry novou kapitolu přístupnou v pozdější fázi příběhu. V rámci rozšíření hráči více poznají postavu asasínky Radjen, jež temnou magií uvězní Sargona v říši své mysli. Sargon se musí utkat s běsy obývající Radjeninu mysl a najít klíč k vysvobození.
Nová, značně temnější epizoda, je složená ze čtyř biomů, v rámci nichž Sargon potká nové platformingové výzvy a mechaniky, šest přidaných typů nepřátel, tři unikátní bossy a další tajemství. Při vstupu do nových oblastí hrdina ztrácí většinu svých nabytých schopností z hlavní hry a při zdolávání překážek se musí spokojit s takto omezeným repertoárem. Postupně ale získává vylepšení zdraví a léčící lektvary, může nelézt tři unikátní amulety, které se mu přenesou do hlavní hry a odemkne si nový outfit.
Můžete mi prosím někdo potvrdit, že už do hry přidal ten Warrior Within outfit? Někde jsem četl, že už to prý uvolnili pro všechny hráče..
Pro: Bossfight
Proti: Příběh, Skákací sekvence, Absence upgradů