Polda 2 remástr je nová verze klasické české adventury Polda 2 z roku 1999 od studia Zima Software. Ač nese název remástr, dalo by se hovořit i o remaku, jelikož všechny původní lokality ze hry byly znovu nově ručně nakreslené v lepší grafice, která podporuje vysoká rozlišení, a to až 4K. Nechybí však ani možnost přepnout na původní grafiku. Samozřejmostí je ikonický český dabing v čele s Luďkem Sobotou v roli poldy Pankráce, přičemž dále pak účinkují Petr Nárožný, Jiří Lábus, Václav Faltus, Pavel Pípal, Valérie Zawadská a další.
Příběh hry zůstal beze změny a opět nás vrací do fiktivního městečka Marsias, kde probíhá klonování lidí. V červnu 2024 však hru rozšířila zbrusu nová příběhová kapitola o tom, jak se Pankrác stal soukromým detektivem.
@adam.kulhanek (20.06.2024 21:38): jasný..
No, sice to navazuje na Poldu 2, ale jinak jsem v tom viděl rukopis těch novějších dílů. Hlavně teda v tom, že máš vždycky jednu obrazovku, na který máš vyřešit problém a nepustí Tě to z ní pryč. Pak to vyřešíš, hra Tě zase hodí na další obrazovku a tak stále dokola..
Už odpadá takový to kolečko procházení více lokací, když se třeba někde zasekneš.. Což mi na jednu stranu trochu chybí..
Pro: grafika je fakt skvělá, hudba taky
Proti: žádné jiné změny krom grafiky a hudby, lze odehrát za opravdu krátkou dobu, po znovuzahrání nepředstavuje už výzvu a může hra trochu nudit