@John Mirra (11.05.2025 10:44): přesně tak!:)
@Feidias (11.05.2025 10:26): Však jo, když už člověk nemá čas trávit u her 3 hodiny denně a chce si je užít a nejede "na výkon", tak se nedá nic dělat :)
Líbil se mi popis obtížnosti snad nového Shadow Warrior - na nejlehčí obtížnost tam bylo napsáno něco jako "tvrdě pracuju, nemám čas a chci si hru užít a připadat si jako hrdina" :)
@John Mirra (11.05.2025 10:10): přiznám se, že obecně hry napoprvé hraju na lehkou obtížnost. Inu, jako fotr od dvou dětí u her rád odpočívám:)
@Longin (11.05.2025 09:40): A dej si kdyžtak lehkou obtížnost, ať tě to pak zbytečně nefrustruje...
@Longin (11.05.2025 09:40): ten mm na to se vykašli, to stejně nemá moc efekt na nic. Dabing si dej english a uvidíš :)
@Walome (11.05.2025 09:13): dabing a mikromanagement aka Jagged Alliance
@Longin (11.05.2025 00:19): co tě na tom tehdy nebavilo?
@Longin (11.05.2025 00:19): Ja som to skúsil, ale tá "Diffculty" si vyžaduje 200ˇ% pozornosti, čo matematicky nesedí, lebo max. je 100%,.
Chci tomu dát skoro po 10 letech druhou šanci. :D
@Longin (10.05.2025 18:36): Pokud vím, tak je to jedno... kromě toho dabingu.
A co mám hrát jako nováček?
@Feidias (09.05.2025 21:44): já myslím, že na GoGu ale jsou nějaký dvě verze a jedna z nich je česky a druhá nikoli..
@John Mirra (09.05.2025 12:55): tak na GOG sice legacy verze není, ale stačilo jen přeinstalovat a při instalaci dát češtinu...
Jojo, za mě je teda dobrá i ta Ruska kampaň..
@John Mirra (09.05.2025 11:18): když já jsem línej to furt měnit , na těch pár měsíců to nemá cenu :D
@John Mirra (09.05.2025 12:55): ahaa.... Tak legacy...
@Malignus (13.05.2024 21:53):
@Feidias (09.05.2025 12:42): Jak mi poradil Malignus - při instalaci musíš zvolit Legacy verzi...
@John Mirra (09.05.2025 09:09): dal jsem si češtinu, ale jsou česky jen titulky. Může to být gog verzí hry?
@Walome (09.05.2025 10:57): Viz tvůj avatar :) (stále vánoční, mimochodem :D)
@Feidias (08.05.2025 14:18): zkus, mě vtáhla hned první mise a už jsem se vezl.
@Feidias (09.05.2025 07:03): Mimochodem, hraješ to doufám s českým dabingem, žejo? :)
@Atreides (09.05.2025 09:05): Super, tak já to pak zkusím. Myslím, že jsem to kdysi zkoušel a nevěděl jsem si rady hned první misi... :D
@Feidias (09.05.2025 07:03): To jsem rád. A jo první mise za Amíky jsou spíš takové mini Jagged Alliance. Pokud se dobře pamatuju tak až ve 4. mise to přejde do klasických kolejí. A souhlas, graficky to pořád vypadá skvěle. Hlavně to vyšší rozlišení tomu strašně pomáhá.
@John Mirra (09.05.2025 07:31): Jasně. Kterákoliv verze hry má na aktuálním patchi mod manager. Stačí si v něm vytvořit mod a nakopírovat tam stažené soubory. Mod jde stáhnout třeba i tady z jejich vývojového repa.
@Atreides (08.05.2025 18:50): Tu Arabskou kampaň si už dlouho chci zahrát - funguje i na GOG verzi?
@Atreides (08.05.2025 18:50): dal jsem si teď jen rychle první misi a vypadá to dobře. Mám zatím skoro pocit, že hraju RPG víc jak strategii teda akorat.
I graficky je to furt pěkně. Dělali to tenkrát s citem:)
I graficky je to furt pěkně. Dělali to tenkrát s citem:)
@Feidias (08.05.2025 14:53): Jojo, za ty 2€ ve výprodejích to stojí. Obzvlášť když nedávno přibyla ta omlazená verze od komunity. Teď už není sebemenší problém s hrou na moderních strojích.
Jinak pokud někdo nemá OW dost, tak mohu doporučit tu fanouškovskou Arabskou kampaň. Tu vytvořili fandové na základě design dokumentů Alaru, který ji plánoval jako datadisk. Mise jsou za mě velmi dobré, po většinou srovnatelné s originálem. 15 misí stejně jako ostatní kampaně a i s podobným větvením na na konci. Minimálně už jen vyzkoušet si ten styl hry za Araby stojí za to. Za ně člověk musí hrát stylem uděr a zmiz. Ale zase je sranda používat jejich unikátní technologie jako minomety, plamenomety, bomby, bojové drogy a spol. Je to něco úplně jiného jak amíci nebo rusáci.
@John Mirra (08.05.2025 14:25): LOL
@veselykralicek (08.05.2025 14:27): ty, možná, že to kamarád též hrál a dokonce to možná mám u rodičů v bytě na nějakém score disku se teď můj mozek rozpomněl:), takže moje předchozí tvrzení není zcela pravdivé, ale je to každopádně už sakra dávno.
Ok, na GOG za 2 E. Není co řešit. Dám tomu šanci.
Ok, na GOG za 2 E. Není co řešit. Dám tomu šanci.
@Feidias (08.05.2025 14:18): nevím, v mojí bublině se OWar hrál dost a v průběhu těch 24 let hraje tak nějak s přestávkami pořád.:-D
Koukám, že tento muzejní kousek má pořád poměrně živou diskuzi. Kdysy v předaleké galaxii jsem četl recenzi ve Score, která to vychvalovala a pak už jsem o tom nikdy neslyšel:). Přišel na mě nostalgický hlad po RTS díky humbuku okole Tempest Rising překvapilo mě toto video: https://www.youtube.com/watch?v=MFIVcIfHzCs
Tak přemýšlím, že bych to zkusil...
Tak přemýšlím, že bych to zkusil...
@mrsalieri (05.05.2025 12:47): pořád to nemá na poslední misi za Rusy.:-D
@Walome (17.04.2025 21:16): mě přijde docela easy, to spíš ta předposlední je naprosto šílená :D
@mrsalieri (16.04.2025 13:22): dát si pro radost poslední misi je solidní masochismus :D
@mrsalieri (16.04.2025 13:22): jojo, ta je plná bugů. Bohužel. I když v puvod i hře ty bugy nebyly. Nechápu..
Tak jsem si hru po roce opět zapnul, že si dám jednu misi jen tak pro radost, volba padla na poslední americkou, a stalo se mi něco docela mimořádného: během animace, kdy vojáci pod velením Powella podruhé zaútočí na Legii najednou přišla animace, kde se mi Legie vzdává a Mcmillan říká, že je ušetří, tak jako v případě už vašeho útoku, samozřejmě animace zůstala viset a nezbylo než nahrát poslední uloženou pozici. Jedu steamovou verzi.
@Walome (03.09.2024 23:00): kancelářský kecy. Odhodlání chlapa se neměří na procenta.:-D
@John Mirra (03.09.2024 16:59): To se měří na centimetry. :-D
@veselykralicek (03.09.2024 20:30): jo aha :D tak takhle to u mě nevypadá ani náhodou, tak jsem jen 25% chlap.
@John Mirra (03.09.2024 16:59): Ja nedohral za Rusaky takze vedes. Teda dohral, nekdy pred 20 a pak pred 10 lety, ale to se nepocita, to jsem byl mladsi a schopnejsi.
@John Mirra (03.09.2024 16:59): top meme :D to budu pouzivat.
@John Mirra (03.09.2024 16:59): top meme :D to budu pouzivat.
@John Mirra (03.09.2024 16:59): no jo, chtěl jsem se pochlubit.:-D
tenhle poslední je už ze Steam verze, kde mi ty mise na Hard přijdou poměrně jednodušší než v původní hře..
@Walome (02.09.2024 14:20): @veselykralicek (02.09.2024 19:19): Jsem poloviční, resp. třetinový chlap než vy :-(
@Walome (02.09.2024 20:59): Na lehkou a střední obtížnost je to relativně pohoda, stejně jako celá americká kampaň na Hard.
Na Hard jsem původně nedal akorát 9. misi za Rusy (jak zachraňuješ artefakt a Gosudarova), ale i kdybych ji dal, tak první alianční za Rusy bych nedal. Za Amíky jsem nedal předposlední misi za Alianci (sice americkou, ale nedal bych ani ruskou, ty mise jsou stejné). Resp. ony ty mise jdou dát, ale jsou tak tuhé, že ten šibeniční termín s tím, co všechno musíš ustřílet, prostě dát na všechny medaile nejde.
@veselykralicek (02.09.2024 19:19): tak to seš nejvíc chlap. Mně chyběj dvě, u tý jedný bych to dal, ale u poslední ani náhodou.
@John Mirra (02.09.2024 12:54): určitě dej, je vážně povedená, i když bohužel už bez dabingu v těch příběhových dialozích..
@Walome (02.09.2024 14:20): to já mám medaile za "bez nahrávání" samozřejmě všude. I když na Hard byly některé úplně nesmyslné. Přijde mi, že to v té Steam verzi trochu polevilo. Protože v té původní CD verzi prostě nešlo některé medaile na čas na Hard prostě dát..
@John Mirra (02.09.2024 12:54): tak to jsem větší chlap než ty, pár medailí bez savů mám.
Ale pak jsem trpěl jak zvíře.
Ale pak jsem trpěl jak zvíře.
@veselykralicek (02.09.2024 11:03): Díky, to se hodí, i když in-game příručka by prostě byla ideální, proč ji proboha dávali pryč, to nepochopím :)
Ještě uvažuju, že si dám chvíli pauzu a pak někdy dám tu neoficiální kampaň za Araby... prý je docela dobrá, co jsem tak slyšel.
@John Mirra (komentář): popis technologií jsem hodil do zajímavostí.:-)
Teda těch jednotlivých stupňů vylepšení.
Teda těch jednotlivých stupňů vylepšení.
@John Mirra (komentář): pěkný komentář, pod chybějící skirmish se musím podepsat, ten mi taky chyběl.
A mise nebo medaile na čas jsou ty nejhorší, to musím taky potvrdit.
A mise nebo medaile na čas jsou ty nejhorší, to musím taky potvrdit.
@Zoltan (01.09.2024 14:07): Díky :) Odkaz opraven, zůstal omylem prázdný...
@John Mirra (komentář): Heh, ty hlášky a dabing, to je prostě super :D Jen "já-když-vyměním-prasklou-žárovku" mi nejde otevřít. Každopádně fajn koment :)
@Walome (26.08.2024 20:53): no vidíš to. A já za ně dojel tu kampaň třikrát, než jsem vůbec pustil tu americkou.:-D