Titul vydaný pod záštitou módního návrháře Marka Ecka a po něm pojmenované značky oblečení se zaměřením na subkulturu hip-hopu a grafitti, někdy též uváděna zkráceně jen jako Getting Up, je akční hrou z pohledu třetí osoby, kde je hlavní herní náplní tvorba grafitti, ale i souboje s nepřáteli a parkour.
Děj hry je zasazen do fiktivního města New Radius, jehož předlohou je skutečný New York, kde se starosta Sung snaží zlikvidovat chudé čtvrti města a vytvoří mimo jiné speciální policejní jednotky CCK pro potírání grafitti aktivit. Hráč se pak ujímá hlavního hrdiny, začínajícího writera jménem Trane, který se uprostřed souboje členů subkultury s policií snaží získat respekt za svá díla, zformovat vlastní crew a možná i zjistit, co má starosta společného s nevyjasněným úmrtím jeho otce.
Hra je rozdělena na jednotlivé levely a hratelnost se dělí do několika prvků. Prvním a nejdůležitějším je vytváření co největších a nejsložitějších grafitti děl, ale i dalšího street artu, na nejoriginálnějších a nejviditelnějších místech po městě, ale také na dopravních prostředcích, typicky třeba na vagonech metra. Druhým prvkem jsou kontaktní souboje jak s konkurenčními sprejery, tak s dobře vycvičenou a ozbrojenou policií. Na konci levelů pak většinou čekají hráče bossové, na které je potřeba použít speciální taktiku. Při potyčkách lze i použít předměty z okolí jako víka od popelnic nebo se jim zcela vyhnout pomocí schovávání a plížení. Herní náplň pak dotváří i pohyb po městě ve formě parkouru, tedy šplhání po fasádách domů, přeskakováním po střechách apod.
Postupem hrou se zároveň vylepšují atributy postavy, jako doba účinnosti spreje či síla v soubojích, a zpřístupňují se nové styly malování a skladby v přehrávači. Odemykat lze také arény na souboje, a to i ve formě lokálního multiplayeru, a bonusy o výrobě hry nebo skutečných pouličních umělcích.
Hra vyvolala po svém vydání vlnu kritiky za legalizaci či oslavu trestné činnosti ve formě vytvářené nelegálních grafitti a v některých zemích světa byl její prodej dokonce zakázán. Získala ovšem i několik ocenění a to především za tématický hudební doprovod a profesionální dabing.
Hra na mě vyskočila na humble s nejnižší cenou ever. Vypadá to dobře, nikdy jsem o hře neslyšel, ale tahle hip hop skejťácká subkultura kolem roku 2005 byla fajn. Za 1,5 eura bych to mohl risknout. Horší kauf než Hatred to stejně být nemůže. Akorát teda 10 hodin na dohrání se mi zdá dost dlouhé s tou jednotvárnou náplní podle gameplaye na youtube :-D
JohnCZ
Kuba1911
ObsCure
Chemal
Pro: originalita, mix tří žánrů, soundtrack, bonusy
Proti: konzolový port se vším všudy - od grafiky až po ovládání, v menu se pořádně nedá nastavit kvalita grafiky