- Žánr
Nejslavnější archeolog se vrací v novém herním počinu od tvůrců MachineGames a producenta Todda Howarda. Dějově zasazený do roku 1937, mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Poslední křížová výprava. Hlavní hrdina je vymodelovaný podle podobizny Harrisona Forda, hlas mu ale propůjčil slavný dabér Troy Baker.
V této akční adventuře z pohledu první osoby budou hráči v kůži Indiana Jonese pátrat po tajemství pradávné moci spojené s Velkým kruhem, které se chtějí zmocnit nepřátelské síly, v tomto případně tedy nacisté, vedení německým psychologem Emmerichem Vossem, který se velice zajímá o lidskou mysl a její manipulaci. Dr. Jones ale na toto dobrodružství nebude sám, pomáhat mu bude investigativní reportérka Gina Lombardi.
Navštívíme mnoho lokací, od Marshallovy univerzity (Indyho pracoviště), přes Vatikán, pyramidy v Egyptě až po potopené chrámy v Thajsku a další. V těchto kulisách nás čeká lineární zážitek, který se čas od času prostřídá s otevřenějšími lokacemi, ve kterých nebudou chybět hádanky typické pro Indiana Jonese. Chybět nebude ani jeho ikonický bič, který poslouží jako pomůcka při průzkumu prostředí, stejně tak jako zbraň proti nepřátelům, za pomocí které je můžeme odzbrojit nebo dokonce napadnout. Střelné zbraně jsou také samozřejmostí, včetně osvědčených pěstních soubojů.
Takovýto, když si pořídíte novou grafárnu a hned zjistíte, že to ani tak nestačí, aby si člověk nastavil všechno doprava :)
Tedy abych si nestěžoval, mám vše kromě path tracingu na max s DLAA a běží to jak z praku. Nicméně po zapnutí patchtracingu to hned hlasí, že mi nestačí paměť na kartě (16GB). A ano, opravdu je plná. Ono to i tak stále relativně běží, ale už s tím člověk musí laborovat. Těch nastavení a kombiací jsou tam mraky a asi se s tím nebudu patlat. I bez pathtracingu, ta hra vypadá nádherně.
Ale pobavilo. Cyberpunk s pathtracingem je proti Indymu o dost méně náročný.
EDIT: tak vyřešeno zapnutím Framegenu 2x. DLAA jsem vyměnil za DLSS Quality. Sice to pořád píše, že mám málo paměti, ale ničemu to nevadí. Trochu vyšší latence zatím jen v úvodní džungli. Za ten vizuál to stojí. Vypadá to neskutečně dobře a navíc se to i skvěle hraje.
Pro: Hratelnost, příběh, přístup ke zdrojovému materiálu, hudba, atmosféra, optimalizace
Proti: Umělá inteligence, souboje s bossy