Graveyard Keeper: Stranger Sins

18.11.2019
kompatibilní
9 hodnocení Platformy

rozšíření

První rozšíření (DLC) do Graveyard Keeper z hlavního hrdinu udělá majitele hospody. V té se budete muset starat o zásoby, pořádat společenské akce apod. To ale není vše. Ke slovu se dostanou nejrůznější obyvatelé vesnice, kteří v původní hře nedostali patřičný prostor. Hra slibuje dalších 4-8 hodin zábavy a kromě výše uvedeného dovolí nahlédnout do historie světa a shlédnout události staré 200 let.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

• PC 20
První a rozhodně nejhorší DLC, ze kterého navíc nemáte vůbec nic. Hra vám dá na starost hospodu, čímž obhájí obří prostory pro destilaci, které jsou pod vaším barákem. Do té doby je tento sklep prakticky k ničemu.

Do hospody je potřeba pravidelně donášet alkohol, abyste získávali peníze a hvězdičky. Díky hvězdičkám můžete (a musíte) pořádat eventy, za které máte další peníze (případně achievmenty). A do toho všeho hledáte staré artefakty, díky kterým se dozvídáte detaily o historii vesničky a jejích obyvatel.

Působí to na mě tak, že tvůrci pojali podezření, že jsou dobří vypravěči a jejich lore zaslouží rozšířit. (Když tedy pominu fakt, že DLC byla plánována od samého začátku.) Což není pravda. Postavy dobře fungovaly jako komické figurky, ale rozhodně nefungují jako vypravěči příběhu o epickém konci světa.

Cutscény bohužel nejdou přeskočit, takže si je musíte hezky protrpět.

A hospoda? Ta je vesměs k ničemu. V momentě, kdy vám začne generovat peníze, jich stejně už máte nekonečné množství. A abyste získali nejlépe hodnocené eventy, musíte k nim připravit jídlo se zlatou hvězdičkou, což je v této hře kardinální vopruz.

Pro: DLC je poctivá, dodává všeho víc, ale my už máme všeho dost a nic dalšího nepotřebujeme

Proti: nuda, nuda, nuda, NPC nejsou natolik zajímavé, aby utáhly takto epický příběh