Gold Rush je další z adventur od slavné Sierry, velmi podobná titulu Freddy Pharkas od stejných vývojářů.
Příběh sleduje trable a dobrodružství místního novináře Jerroda Wilsona. Jerrod pracuje pro brooklynské noviny a jeho životním cílem je dostat se do Kalifornie, najít svého dlouho ztraceného bratra obviněného z vraždy, kterou nespáchal, najít zlato, zbohatnout a usadit se s dívkou svých snů. Je jen na hráči, aby Jerrodovi pomohl jeho cíle splnit.
Na Jerrodově pouti narazíte na mnohá nebezpečí. Jak je u Sierry zvykem, lze na mnoha místech zemřít, takže se mějte na pozoru. Hratelnost je taktéž typicky sierrácká, takže kdo hrál Space Quest či Quest for Glory, bude zde jako doma. Pro ty ostatní: pohyb hrdiny je realizován šipkami, interakce probíhá pomocí příkazů psaných na klávesnici (také, look...). Tabulátorem vyvoláte inventář. V průběhu hry narazíte na mnoho puzzlů, které nepatří k nejlehčím. Hráč si po třetině hry může vybrat jednu ze tří cest, jak opustit New York (po moři nebo po souši). Všechny tři cesty se nicméně sejdou v Kalifornii. Hudba hry přesně koresponduje s prostředím hry (Divoký západ).
@Richmond (21.07.2024 08:27): Nemyslím si, že by se to generovalo někdy v daleké historii postupu hraní. Ze sejvu těsně před opuštěním New Yorku jsem měl cca 10 pokusů na obkroužení Jižní Ameriky přes mys Horn. Po cestě může hráče potkat nejprve ledovec (100% smrtící random encounter), pak cholera (100% smrtící random encounter) a smrt hladem (nelze se tomu vyhnout, ale hráč má náhodný čas na vyřešení situace - občas stačí, občas ne). Z cca 10 pokusů o obeplutí jsem oba jednou proplul, dvakrát jsem zemřel až na choleru, jinak vždy ledovec. Zkus to ještě s tím sejvem - není nutně v dead endu, jen ta četnost cholery je asi proklatě velká. Zemní cesta u mě paradoxně bez cholery. Dohráno komplet a jdu od toho. Potvrzuji, že se všechny tři cesty sešly v Sutter's Fort. S tou vyšší rychlostí je to dobrá připomínka. Skutečně to v časových úkolech hodně pomáhá.
Pro: Tři cesty ke stejnému cíli, bez humoru, standardní Sierrovka své doby.
Proti: Standardní Sierrovka své doby, žebříky, ke konci dost tuhé.